Hæver skatteyderbetalt millionløn – og scorer samtidig stor pension år efter år

Folketingets pressefoto af Pia Gjellerup (S)
Del artiklen her:

Pia Gjellerup var ellers tidligere en særdeles udtalt fortaler for, at Danmarks bedst lønnede skulle have mindre, så der på den måde kunne blive mere til landets fattigste. Faktisk byggede hun i høj grad sin politiske karriere på holdningen.

Tilbage omkring årtusindskiftet var Pia Gjellerup en af de lysende stjerner på den socialdemokratiske himmel, efter hun i gennem årtier havde siddet i Folketinget. Det i høj grad som en del af partiets venstrefløj, hvilket også kastede flere ministerposter af sig.

Således nåede hun under den daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussens ledelse, at have rang af både justitsminister, erhvervsminister og finansminister.

I 2007 var de politiske ambitioner dog et afsluttet kapitel for Pia Gjellerup, som i første omgang forlod Christiansborg for at blive ansat hos DJØF. Aktuelt er hun at finde som direktør for det såkaldte Center for Offentlig-Privat Innovation, der blandt andet har til opgave at understøtte innovation indenfor den offentlige sektor med fokus på samarbejde med private virksomheder.

Læs også : Kun 58 år gammel : Ekspolitiker har allerede scoret millioner i ministerpension

En stilling der årligt inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, står skatteyderne i rundt regnet en million kroner. Derved stopper det dog ikke for Pia Gjellerup, som på trods af at ligge i denne lønklasse, passivt modtager store faste udbetalinger fra den danske stat.

 

Fast årlig pension på 200.000 kroner – selv om eksminister stadig er i arbejde

Således fremgår det af aktindsigter Journalista.dk har fået adgang til, at Pia Gjellerup også har sikret sig en ministerpension – uanset sit aktuelle offentlige topjob.

Læs også : Millionaflønning af Poul Nyrup Rasmussen : Scorer fire skatteyderbetalte pensioner – på én gang

Det fremgår af en email fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen :

– Forhenværende minister Pia Gjellerup modtog i 2022 189.717,18 kroner før skat i ministerpension. I 2023 har Pia Gjellerup i perioden fra januar-juli 2023 modtaget 112.398,63 kroner før skat i ministerpension.

Læs også : Grådige MF-ere : Scorer kæmpe pensioner oven i lønnen fra Folketinget

Således svarer det i runde tal til, at Pia Gjellerup modtager 200.000 kroner oven i sin almindelige direktørløn. Hvilket gør at hun alene på dén baggrund, har sikret sig en årsindtægt tæt på en ministers.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*