Efter to år som minister : Villy Søvndal har sikret sig ministerpension på livstid

Region Syddanmarks pressefoto af Villy Søvndal
Del artiklen her:

Den før så erklærede stærkt venstreorienterede politiker må dog anses for at have brug for pengene, efter at han har investeret i en luksuslejlighed i Carlsberg Byen i et af Københavns bedste kvarterer.

– Lighed og fællesskab.

Sådan lød et af de slogans, som Villy Søvndal løbende brugte under tiden i Folketinget, som han var medlem af i næsten 20 år frem til juletid 2013. Den læreruddannede socialist slog for alvor igennem den politiske lydmur, da han i 2005 overtog posten som formand for SF. Efter han stoppede i Folketinget i 2013, hvilket skete i forlængelse af en længere sygdomsperiode, gjorde Søvndal dog comeback i politik, da han for SF i 2017 blev indvalgt i regionsrådet for Region Syddanmark.

De seneste måneder har Søvndal dog trukket overskrifter af alt andet end politiske årsager, efter han sammen med sin kone Penny, har investeret over 7 millioner kroner i en herskabslejlighed i Carlsberg Byen i København.

Læs også : Eksminister scorer 600.000 kroner om året i skatteyderbetalt pension – oven i sin direktørløn

Det på trods af, at Villy Søvndal under sin tid som medlem af Folketinget igen og igen krævede et opgør med, at landets rigeste flyttede sammen i dét, han ofte beskrev som rigmandsghettoer.

 

Scorede pensionsindbetalinger – selv om han slet ikke var gået på pension

En del af finansieringen af Villy Søvndals køb af herskabslejligheden i Carlsberg Byen, kommer fra pensionsudbetalinger fra det offentlige. Eksempelvis ministerpensionen som han har sikret sig på livstid, selv om han kun sad på posten som udenrigsminister i to år – fra 2011 til 2013.

Læs også : Nyrup snød danskerne for efterløn : Scorede selv kæmpe pension oven i sin EU-løn

I en email til Journalista.dk oplyser Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, at Villy Søvndal de seneste år på denne konto, har sikret sig i størrelsesordenen 130.000 kroner :

– Forhenværende minister Villy Søvndal modtog i 2019 126.561,60 kroner, i 2020 128.455,14 kroner, i 2021 129.482,82 kroner og i 2022 131.845,83 kroner før skat i ministerpension. I 2023 har Villy Søvndal i perioden fra januar-juli 2023 modtaget 78.112,52 kroner før skat i ministerpension.

Læs også : Holger K. hadede millionærer : Nu scorer han selv millionløn og ekstra kæmpe pension oven i – betalt af skatteyderne

Udbetalinger der således allerede kom til udbetaling på et tidspunkt, hvor Villy Søvndal stadig var aktiv politiker.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*