DR ansætter endnu en direktør med millionløn – tjener mere end kulturministeren

Del artiklen her:

Statsmediet har tidligere afvist, at de markante lønninger til topledelsen har betydning, når det handler om antallet af genudsendelser.

Et af de faste angrebspunkter for kritikerne af Danmarks Radio er, at det udbetaler meget høje lønninger. Først og fremmeset til generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der som Journalista.dk løbende har kunnet afdække, efterhånden nærmer sig en årsløn på omkring 4 millioner kroner. Men hun er dog langt fra den eneste DR-ansatte, hvis lønseddel har nået et niveau, der sjældent ses indenfor den private mediebranche.

I laget lige under Maria Rørbye Rønn findes således en række direktører, hvis årslønninger nærmer sig 2 millioner kroner. En aflønning der normalt må anses for at være den højeste indenfor den offentlige sektor, da det eksempelvis er, hvad kommunaldirektører og styrelseschefer årligt kan se gå ind på lønkontoen.

Læs også : DR : Uoverskueligt at finde frem til antallet af medarbejdere med millionløn

Men en af de store forskelle mellem traditionelle offentlige organisationer og Danmarks Radio er, at statsmediet løbende ansætter chefer og sågar direktører i nyoprettede stillinger – uden at der nødvendigvis tages afsked med andre.

Det vel og mærke til lønninger, de færreste lønmodtagere kan drømme om.

DR Juras oplysninger om aflønningen af Lasse Bastkjær Jensen

 

Menig DR-direktør med løn tæt på statsministerens

Blandt de seneste eksempler er Lasse Bastkjær Jensen, der den 1. januar i år vendte tilbage til Danmarks Radio, efter i en periode at have været ansat som kommunikationsdirektør hos Landbrug & Fødevarer. Det for at få rang af direktør for Stategi & Kommunikation, hvilket er en nyoprettet stilling hos Danmarks Radio.

Læs også : Økonomisk nedtur for DRs generaldirektør : Står kun til årsløn på 3.785.796 kroner i 2021

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Danmarks Radio, er der tale om en særdeles vellønnet stilling, Lasse Bastkjær Jensen er blevet tilknyttet i. Således oplyser DR Jura, statsmediets juridiske afdeling, at strategi- og kommunikationsdirektøren kan se frem til en årsløn på 1.296.000 kroner. Hertil kommer pensionsindbetalinger fra DR på 194.400 kroner, således at Lasse Bastkjær Jensen årligt vil modtage en samlet indtjening på 1.490.400 kroner.

Læs også : Fik gyldent håndtryk af DR: Startede i nyt direktørjob med det samme

Eller hvad der svarer til, at han kommer til at tjene mere end sin politiske chef, kulturministeren. Det skyldes at den siddende kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, i år forventes at få en samlet indtjening på 1.308.061 kroner, hvilket er omkring 350.000 kroner mindre end statsminister Mette Frederiksen.

Overfor Journalista.dk har Danmarks Radio tidligere afvist, at de høje lønninger til ledende medarbejdere, har indvirkning på antallet af genudsendelser.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*