DR afviser kritik af generaldirektørs gigantløn : Uden betydning for antallet af genudsendelser

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn
Del artiklen her:

Også i 2020 tog generaldirektør Maria Rørbye Rønns årsløn endnu et skridt i retningen af de 4 millioner kroner. Men ifølge statsmediet selv, har hendes løn ingen betydning for hvor ofte, at seere og lyttere må stille sig tilfreds med genudsendelser.

Når talen falder på Danmarks Radio, falder den ofte på de høje lønninger, som først licensbetalerne og nu skatteyderne tvinges til at betale. Som Journalista.dk løbende har dokumenteret, er det langt fra unormalt at topledelsen modtager omkring 2 millioner kroner om året.

Den dog mest omdiskuterede aflønning hos Danmarks Radio, indehaves af generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Således lyder hendes årsløn aktuelt på 3.790.763 kroner kroner, når der sker medregning af de pensionsindbetalinger, som foretages af statens mediehus. Maria Rørbye Rønns 2020-aflønning var dog ikke inklusiv en bonus, hvilket tidligere har været tilfældet.

Læs også : Årsløn på 3.735.351 kroner rakte ikke : DRs generaldirektør scorede også stor lønforhøjelse i 2020

Således modtog hun eksempelvis i 2014 en ekstra udbetaling oven i sin almindelige løn på 150.000 kroner. Det endda i et år, hvor hun havde stået i spidsen for en række afskedigelser af mere menige medarbejdere i DR Byen.

 

DR : Vi producerer mere end før

Et af de faste kritikpunkter i forbindelse med når vi her på Journalista.dk offentliggør lønningerne på DR er, at pengene i stedet for at gå til det danskerne tvinges til at betale til i form af nye udsendelser, går til aflønninger i millionklassen. En kritik der også blev rejst i forbindelse med, at vi her på Journalista.dk i den forgangne uge offentliggjorde Maria Rørbye Rønns 2020-indtjening.

Læs også : DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

Men spørger man Danmarks Radio selv, er der ingen sammenhæng mellem aflønningen af eksempelvis Maria Rørbye Rønn og så antallet af genudsendelser. Ifølge statsmediet er der i stedet reelt tale om, at man aktuelt producere flere nye udsendelser, end hvad tilfældet tidligere har været.

Læs også : DR-generaldirektør fyrede 150 medarbejdere – og hævede kæmpebonus

Det oplyser DRs informationsafdeling i en email til Journalista.dk :

– Lønregulering til DR’s medarbejdere og ledelse udgør en meget lille del af DR’s samlede omkostninger. Det kan tilføjes, at der i 2020 blev sendt langt flere førstegangssendetimer på DR1 end i 2019

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hvordan kan DRs bestyrelse dog godkende en lønstigning til en medarbejder der i forvejen ikke er det halve værd???????????????????

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*