Holger K. krævede opgør med andres flyvninger : Flyver selv jorden rundt – på skatteydernes regning

Folketingets pressefoto af Holger K. Nielsen (SF)
Del artiklen her:

På trods af at Holger K. Nielsen og Socialistisk Folkeparti igen og igen har krævet nedbringelse af CO2-udledninger, rejser den tidligere partiformand og minister i disse år jorden rundt – til nogle af verdens mest eksotiske feriedestinationer.

Jorden rundt på 1. klasse – betalt af skatteyderne.

Det var situationen for Kristian Jensen, da den tidligere Venstre-politiker og minister under sin kortvarige tid som særlig dansk FN-udsending, havde til opgave at sikre Danmark en plads i FNs Sikkerhedsråd, næste gang der bliver en plads ledig.

Noget overraskende trak Kristian Jensen sig sidste år fra posten, hvilket i stedet gav plads til en anden tidligere udenrigsminister – SFeren Holger K. Nielsen. Men selv om der var politisk skiftedag på stillingen, har Holger K. Nielsen fastholdt Kristians Jensens rejseprofil.

Læs også : Påstår at kæmpe for CO2-neutralitet : Tog med 20 andre flyet til København fra Aalborg

Det ved at søge destinationer, som de færreste danskere formentligt kan finde på et kort. Hvilket må anses for yderligere iøjnefaldende, fordi en række af de valgte destinationerne har status af ferieparadiser.

 

Rundrejse i Afrika – efterfulgt af eksotiske rejser til Caribien

Således fremgår det af udleverede aktindsigter fra Udenrigsministeriet til Journalista.dk, at Holger K. Nielsen allerede kort tid efter at være startet i sit nye job i dén grad gjorde brug af flyvemaskiner. Det ved i første omgang at sætte kursen mod destinationer som Grækenland, Schweiz, Malta og USA, inden han senere på efteråret begyndte at fokusere på det afrikanske kontinent.

Læs også : Enhedsliste-borgmester hoppede på flyet til Schweiz – for at studere CO2-nedbringelse

Det ved først at rejse til Egypten, efterfulgt af besøg i Etiopien, inden SFeren for alvor satte turbo på Afrikarejserne. Det ved sammen med en kontorchef i Udenrigsministeriet i januar i år, at besøge Sydafrika, Botswana, Lesotho og Namibia.

Læs også : Starter hel luftbro – for at diskutere nedbringelse af andres CO2-udledninger på Folkemødet

I maj var Holger K. Nielsen så igen tilbage i Afrika, hvor han besøgte Kenya, Zambia og Malawi. Det for at varme op til en rundrejse til de caribiske lande Barbados, Saint Lucia og Dominica, hvor ekspolitikeren havde følgeskab af en fuldmægtig i Udenrigsministeriet.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*