Enhedsliste-borgmester hoppede på flyet til Schweiz – for at studere CO2-nedbringelse

Pressefoto af Line Barfod (Enhedslisten)
Del artiklen her:

Selv om det stærkt venstreorienterede parti kræver nedbringelse af CO2-udledningerne, går Enhedslistens ledende kommunalpolitikere gerne forrest, når flyene skal fyldes op for at studere nedbringelse af netop CO2.

Et af Enhedslistens helt store politiske slagnumre er, at Danmark indenfor en særdeles overskuelig fremtid skal være CO2-neutral. Hvilket blandt andet vil kræve, at der på afgørende måde sker nedbringelse af brugen af fly.

Men som Journalista.dk tidligere har kunnet afslører i forhold til partiets rådmand i Aalborg Kommune, Per Clausen, synes der at være langt fra de politiske udmeldinger til hans eget klimaaftryk. Det var eksempelvis tilfældet, da han i sin egenskab af bestyrelsesformand for Aalborg Forsyning, sammen med en større delegation tog til København – hvor CO2-nedbringelse var på programmet.

Læs også : Påstår at kæmpe for CO2-neutralitet : Tog med 20 andre flyet til København fra Aalborg

Per Clausens brug af fly for at komme ud i verden for at studere nedbringelse af CO2-udledning, må dog langt fra anses for at være enestående. For det har også været tilfældet for en anden af Enhedslistens andre ledende kommunalpolitikere, der ligesom Per Clausen også har en fortid på Christiansborg.

 

Glemte alt om CO2-fokus under Schweiz-rejse

Det i skikkelse af Line Barfoed, der gjorde comeback ved det seneste kommunalvalg. Det efter at have holdt en pause fra politik i forlængelse af, at hun stoppede i Folketinget fordi Enhedslistens rotationsprincip normalt gør det umuligt at blive valgt mere end to gange her til.

Læs også : Talsperson for kontroversiel miljøorgansition flyver igen og igen – og kræver CO2-nedbringelser fra alle andre

Aktuelt har den advokatuddannede politiker rang af teknik- og miljøborgmester i København, hvilket var i den egenskab, at hun i maj 2022 sammen med fem andre københavnske borgmestre og medrejsende embedsmænd, lagde vejen forbi de schweiziske storbyer Zürich og Bern. Det for her blandt andet at studere nedbringelse af CO2, ligesom fokus også var på genbrug af emballage ved produktion af mad.

Læs også : Starter hel luftbro – for at diskutere nedbringelse af andres CO2-udledninger på Folkemødet

Derfor skulle man måske også tro at Line Barfoed, der ved det seneste kommunalvalg i dén grad promoverede sig på kravet om CO2-nedbringelse, gjorde brug af en transportform til Schweiz, som ville formindske hendes eget klimaaftryk. Men dette var dog ikke tilfældet, da hun ligesom resten af den københavnske delegation valgte at tage flyet i stedet for eksempelvis toget.

Oversigt over udgifterne til Københavns Kommunes studietur til Schweiz maj 2022

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*