Københavns 6 borgmestre tog på forårstur med fokus på gourmet – for flere hundredtusinder skattekroner

Københavns Kommunes pressefoto af Sophie Hæstorp Andersen
Del artiklen her:

Anført af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen var der godt fyldt op på flyet med københavnske kommunalpolitikere og specielt udvalgte embedsmænd. Det for at komme til Schweiz, hvor de kulinariske oplevelser på det nærmeste stod i kø.

Et af de helt store fokusområder i disse år i Københavns Kommune er økonomien, som ifølge hovedstadens politiske ledelse er særdeles udfordret. Endda så trængt at det foråret 2022 eksempelvis var nødvendigt for kommunens børne- og ungeforvaltning, at finde besparelser for 53 millioner kroner.

Samtidig med at embedsmændene blev bedt om at finde nedskæringer i Københavns Kommunes budget, var der anderledes råderum for 6 borgmestre, yderligere 2 medlemmer af økonomiudvalget og 5 specielt udvalgte embedsmænd. Det da Økonomiudvalget afholdt en studietur, som i dagene mellem den 17. og 20. maj gik til Schweiz.

Læs også : Sophie Hæstorp & Co. i Schweiz : Brændte 145.000 kroner af på afslappende program

Den københavnske delegation blev anført af overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, som efterhånden har opbygget en stor erfaring i studierejser til alpelandet. Det via tidligere at have besøgt et skisportsområde, ligesom hendes forrige studierejse til Schweiz også bød på særdeles god beværtning.

 

Besøg hos verdens ældste gourmetrestaurant

2022-rejsen til Schweiz endte ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Københavns Kommune, med at stå skatteyderne i 176.595 kroner uden moms. Eller hvad der svarer til, at regningen inklusiv den statslige afgift løb op i 220.743 kroner.

Læs også : Hæstorp tog på leverandørbesøg i New York for 72.394 kroner

For det beløb var der ikke kun luft i budgettet til, at delegationen anført af Sophie Hæstorp Andersen kunne få et indblik i erhvervsuddannelsessystemet i Zürich. Men i den grad også besøge nogle af byens kulinariske turistoplevelser som gourmetrestauranten Restaurant Terrasse, der ligger placeret i den centrale del af den schweiziske storby. Samtidig var der også tid til et besøg hos en anden gourmetrestaurant i skikkelse af Hermanseck, der ifølge eget udsagn er blandt en af de 10 procent bedste resutaranter i verden.

Læs også : Sophie Hæstorps valgkamp betales af skatteyderne – blå blok må nøjes med tilskud

Det gourmetmæssige højdepunkt under borgmestrenes tur til Schweiz sidste forår, må dog formodes at have været Haus Hiltl. En vegetarrestaurant der slog dørene op helt tilbage i 1898, hvilket gør den til verdens ældste af slagsen.

Programmet for Københavns Kommunes Økonomiudvalgs besøg i Schweiz maj 2022

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det er vel ok at fejre, at tour-starten i byen i 2022 kunne mønstre 3,5 milliarder tv-seere, sådan som Lars Løkke havde regnet sig frem til.
    Fordelen ved København er, at man kan blive overborgmester uden at vide noget som helst, uden at interessere sig for københavnere og samtidig være enormt grådig, uden nogen tager notits. Bortset fra Journalista. Tak!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*