Lukker folkeskoler på stribe : Kommunaldirektør med årsløn på 2 millioner – og lønfest på direktionsgangen

Thisted Kommunes pressefoto af kommunaldirektør Ulrik Andersen
Del artiklen her:

Thisted Kommune befinder sig på mange måder midt i en økonomisk krise uden fortilfælde, efter den har overtaget en gigantisk gæld fra sin lokale havn. Det er dog ikke er til at se på de lønninger, som skatteyderne pålægges at betale den kommunale topledelse.

Skolelukninger på stribe og voldsomme nedskæringer på områder, der typisk omtales som kernevelfærd.

Det er den økonomiske virkelighed for Thisted Kommune, efter at den netop har overtaget de økonomiske forpligtelser fra den kommunale Hanstholm Havn. En overtagelse der har medført en gældsoptagelse på i størrelsesordenen 630 millioner kroner, hvilket skyldes lovgivningen indenfor området. Således er det et krav at ejerkommunen overtager en kommunal havns gældsforpligtelser, hvis den igennem flere år har kørt med underskud.

Læs også : Hel kommunal musikskole tog på gourmetrestaurant – og sendte regningen videre til skatteyderne

Men selv om Thisted Kommunes yngste og svageste indbyggere kan se frem til voldsomme nedskæringer, synes én gruppe i kommunen at undgå ubehagelige økonomiske konsekvenser. Nemlig Thisted Kommunes topledelse, som de seneste år har gennemgået en markant lønudvikling.

 

Lønninger langt over nabokommunen

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos kommunen, at dens øverst placerede embedsmænd på trods af et indbyggerantal på kun omkring 43.000 kroner har sikret sig lønninger, der klart overgår hvad kommuner med langt flere indbyggere betaler.

Læs også : Skoleder stoppede frivilligt : Fik gyldent håndtryk over en million kroner med sig ud af døren

Det drejer sig eksempelvis om kommunaldirektør Ulrik Andersen, der i 2022 i alt kunne se 1.983.178 kroner gå ind på hans samlede lønkonto, når der medregnes arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger. Dermed lå han en smule over gennemsnittet for landets kommunaldirektører, ligesom han modtog væsentligt mere end sin kollega i Vesthimmerlands Kommune, der sidste år betalte sin kommunaldirektør 1.533.963 kroner.

Læs også : Alternative studieture : Kommunalpolitikere i kø til legendarisk skotsk tatoo

Thisted Kommunes resterende direktionsmedlemmer, modtog også en ganske fornuftig aflønning sidste år. Således tjente de mellem 1.230.369 kroner og 1.382.089 kroner, hvilket for den bedst aflønnede i denne gruppe af embedsmænd betyder, at han indenfor de 5 seneste år har fået lønforhøjelser på over en kvart million kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*