Skoleder stoppede frivilligt : Fik gyldent håndtryk over en million kroner med sig ud af døren

Del artiklen her:

Det kan være en særdeles fornuftig forretning frivilligt at forlade sit job som skoleleder. Det endda i en kommune, som ifølge eget udsagn er hårdt økonomisk presset.

Når talen falder på gyldne håndtryk i en kommune, tænkes normalt på udbetalinger til den absolutte top. Eksempelvis hvor en kommunaldirektør rager uklar med byrådet, som efterfølgende vælger at afskedige den øverst placerede embedsmand.

Men sådan er det langt fra længere, efter at også medarbejdergrupper længere nede i det kommunale system har sikret sig favorable fratrædelsesordninger. Det endda i situationer, hvor det er medarbejderen, der selv ønsker at forlade sin nu tidligere arbejdsplads. Hvilket endda også er tilfældet i kommuner, som ellers ifølge eget udsagn generelt kæmper med at få de økonomiske ender til at mødes.

Læs også : Kommunaldirektørernes løn har fået – endnu – et nøk op ad : Nu tjener de i snit 1.9 millioner kroner om året

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos eksempelvis Morsø Kommune. En kommune der så sent som i sensommeren oplyste, at den stod med væsentlige økonomiske udfordringer, efter et forventet statstilskud var udeblevet.

 

Million i fratrædelsesgodtgørelse – efter at have ledet mindre provinsskole

Alligevel udbetalte Morsø Kommune tidligere i 2022 en meget kontant fratrædelsesgodtgørelse til Tenna Bilstrup, der indtil da havde været leder af Sydmors Skole. Således oplyser kommunen i en email til Journalista.dk, at skatteyderne i alt måtte betale 1.026.751 kroner i forbindelse med hendes afsked.

Læs også : Lukker plejehjem og hæver skatten : Trængt kommune giver kommunaldirektøren lønforhøjelse – nu tjener han 2.199.136 kroner om året

Det skete endda på trods af, at det var hende selv, der ikke ønskede at fortsætte i stillingen.

Fratrædelsesgodtgørelsen svarer meget godt til lønningerne, der efterhånden udbetales til landets skoleledere. Således har Journalista.dk tidligere kunnet dokumentere, at denne gruppe af embedsmænd ofte aflønnes med omkring 1.1 millioner kroner om året.

Læs også : Hjemsendt kommunaldirektør med millionløn gad ikke kører hjem : Tog på luksushotel på skatteydernes regning – igen og igen

Efter at have forladt sin stilling hos Sydmors Skole og Børnehus, som aktuelt har 270 børn og 60 ansatte, er Tenna Bilstrup blevet på Mors. Det for herfra at drive en coachforretning, hvor hun blandt andet tilbyder rådgivning til forældre.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*