Kommune skal spare 250 millioner kroner : Rosé-smagning, champagne og vinbar røres ikke

Aalborg Kommunes pressefoto af Thomas Kastrup-Larsen (S)
Del artiklen her:

Samtidig med at Aalborg Kommune har varslet markante besparelser på den traditionelle velfærd, fastholdes luft i budgettet til en række aktiviteter, hvis formål må anses for at falde afgørende udenfor kommunale kerneopgaver.

En kvart milliard kroner.
Så store besparelser skal Aalborg Kommune finde på sine budgetter, for at undgå at stå med et gabende hul i kommunekassen. Hvilket blandt andet skyldes, at den socialdemokratisk ledede kommune, har måttet indkassere en stor økonomisk lussing oven på tabsgivende spekulationer.

Blandt de områder som står for at blive ramt af sparekniven, er de yngste, svageste og ældste indbyggere i den nordjyske hovedstad. Det i form af fx nedskæringer på kommuneskoler, indskrækninger i hjælpen til de syge og fjernelse af tidligere tildelt hjemmehjælp.

Læs også : Aalborg Kommune amok i events : 118.559.893 skattekroner brændt af på blot 7 år

De økonomiske konsekvenser rammer efter en periode, hvor forbruget i Aalborg Kommune i dén grad har trukket overskrifter. Først og fremmest hos den skandaleramte eventafdeling, som på blot 7 år brugte over 118 millioner kroner – ligesom dens chef Søren Thorst, var i stand til at opbygge store regninger på lokale værtshuse via sin skatteyderbetalte repræsentationskonto.

 

Barer og restauranter med til at arrangerer Aalborg-mesterskaber

Det skyldes at intet tegner til at blive ændret i forhold til den aftale om aktiviteter og finansiering, som blev indgået i slutningen af januar måned mellem Aalborg Kommune og Aalborg City. En aftale der alene i 2023, beløber sig til 750.000 skattekroner.

Læs også : Blankocheck fra kommune til svinedyre advokater : Intet på skrift om milliondyr undersøgelse

Blandt de i høj grad skatteyderfinansierede arrangementer der allerede nu ligger fast er, at Aalborg City i løbet af juli afholder det, der i aftalen med kommunen omtales som ”Rose smagning, bobler, vin bar”. Der ud over arrangeres eksempelvis også en trylleskole for børn, ligesom tv-værten Tim Vladimir lægger vejen forbi, for at afholde en kokkeskole for samme målgruppe.

Læs også : Dækning af festival betalt af kommune – festivalchef medvirkede bagefter i borgmesters valgkampvideo

På den anden side af sommerferien, kommer barer og restauranter på kommunens regning også til at spille en afgørende rolle i forhold til Aalborg City. Det skyldes at organisationen i samarbejde med lokale barer og restauranter, skal afholde det såkaldte Aalborg-mesterskab i dat.

Aftale indgået mellem Aalborg City og Aalborg Kommune for 2023

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*