Fyret efter møgsag på møgsag : Direktør fik 1.6 millioner kroner med sig ud af døren i gyldent håndtryk

Pressefoto fra Randers Kommune af Randers Rådhus
Del artiklen her:

Det kan være en særdeles indbringende forretning at blive fyret fra en kommune. Også selv om at man ifølge et byrådsmedlem, kan siges i dén grad selv at have opsøgt afskedigelsen.

– Et særdeles betændt arbejdsmiljø.

Sådan lød en af en konklusionerne på den undersøgelse, som Randers Kommunes top bestilte sidste vinter. Det i forhold til at få afklaret, hvorvidt Michael Maaløe havde opfyldt de krav, der kan stilles til en direktør i kommunens børne- og skoleforvaltningen.

Undersøgelsen kom i forlængelse af, at topembedsmanden igennem en længere periode havde været genstand for kraftig kritik. Det blandt efter at han i 2019 havde oplyst, at der på trods af store nedskæringer i hans afdeling ikke ville ske besparelser – hvilket altså alligevel blev tilfældet. Ligesom det også trak store overskrifter, da en tidligere underordnet kunne fortælle, at Michael Maaløe skulle have afgivet forkerte oplysninger til byrådet.

Læs også : Stoppede frivilligt : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner

De ansættelsesmæssige konsekvenser ramte Michael Maaløe sidste forår, efter at han blev først indstillet til afskedigelse og efterfølgende fyret. Men for skatteyderne i Randers Kommune, var det dog langt fra slut i forhold til den uønskede direktør.

 

Byrådsmedlem : Børn er blevet knækket

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Randers Kommune. Det i forhold til fratrædelsesgodtgørelsen, som Michael Maaløe fik med sig, da han forlod kronjyderne.

Læs også : Kommunikationsmedarbejder sagde op efter 1½ år : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 3/4 million kroner

Således oplyser forvaltningen i en email, at han sikrede sig en fratrædelsesgodtgørelse på 1.611.225 kroner. Et beløb der kom til udbetaling uanset, at han alene havde været ansat i Randers Kommune i 5 år – og ifølge byrådsmedlemmer i Randers Kommune kunne siges at have gjort sig fortjent til en afskedigelse.

Læs også : Fyret efter rod i økonomien : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 1.7 millioner kroner – og nyt kommunaldirektørjob

Blandt de største kritikere af børne- og skoleforvaltningen under Michael Maaløes ledelse, var byrådsmedlemmet Henriette Malland (S). Overfor Jyllands-Posten udtalte hun således sidste vinter, at børn var blevet knækket af den ifølge hende, særdeles tvivlsomme administration af området.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*