Stoppede frivilligt : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner

Del artiklen her:

Den store ekstraudbetaling til den fratrædende direktør kom på trods af, at kommunen ellers de seneste år, har kæmpet med at få de økonomiske ender til at mødes.

30. september sidste efterår var store skiftedag på ledelsesgangen på Albertslund Kommune, da den sagde farvel til sin kommunaldirektør, Jette Runchel. Det efter at hun havde stået i spidsen for den københavnske forstadskommune siden 2012, efter først at have fungeret som børne- og ungedirektør.

Men det var dog langt fra en økonomisk kommune uden udfordringer, som Jette Ruchel forlod. Således var det nødvendigt med erklærede benhårde prioriteringer, for at skabe mulighed for indførelsen af minimumsnormeringer, som efter planen træder i kraft næste år. Prioriteringer der blandt andet medførte nedskæringer på klubtilbud, ligesom forældrene også i højere grad end tidligere, skal finde pungen frem, for at betale for mad til deres børn i daginstitutionerne.

Læs også : Direktør i fattig kommune fik gyldent håndtryk på 1.4 millioner kroner – og beholdt det på trods af nyt topjob

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Albertslund Kommune, var det dog ikke noget, som ramte Jette Runchel. Hun kunne nemlig forlade sin tidligere arbejdsplads som en holden kvinde – på skatteydernes regning vel og mærke.

Albertslund Kommunes oplysninger om lønforhold for afgående kommunaldirektør Jette Runchel

 

Efter det gyldne håndtryk : Vil nu kun arbejde på deltid

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser fra Albertslund Kommune, at bureaukraten var ansat på en af de eksklusive åremålskontrakter. En aftaletype der sikrer embedsmanden udbetalingen af en stor bonus, hvis denne forbliver i sin stilling kontraktstiden ud.

Læs også : Fyret efter rod i økonomien : Scorede alligevel gyldent håndtryk på 1.7 millioner kroner – og nyt kommunaldirektørjob

Jette Runchels åremålskontrakt betød, at hun i forbindelse med sin fratræden modtog 12 måneders løn. Eftersom den fratrædende kommunaldirektør havde en månedsløn på den gode side af 150.000 kroner, sikrede hun sig et gyldent håndtryk på 1.725.802 kroner.

Læs også : Journalister går ind for fuld åbenhed – bare ikke når det handler om deres egne gyldne håndtryk

Engangsudbetalingen fra Albertslund Kommune, gav tydeligvis et vist økonomisk råderum for Jette Runchel. Således oplyste hun i forbindelse med sin fratræden til Sjællandske, at hun for fremtiden kun forventede at arbejde på deltid – for at have mere luft i kalenderen til at dyrke sine fritidsinteresser.

Overfor avisen slog hun samtidig fast, at afskeden med den københavnske forstadskommune skete frivilligt.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*