Blankocheck fra kommune til svinedyre advokater : Intet på skrift om milliondyr undersøgelse

Del artiklen her:

Det kan hurtigt blive en særdeles bekostelig affærer for de nordjyske skatteydere, at Aalborg Kommune har hyret Kammeradvokaten. Ikke kun fordi advokatfirmaet har tradition for at fremsende store millionregninger, men også fordi aalborgenserne ikke har nogen dokumentation for, hvilket aftale der er indgået.

De seneste måneder har budt på en række afsløringer om forholdene i Aalborg Kommune, efter at det blandt andet kom frem, at kommunens eventchef, Søren Thorst, har haft et særdeles stort forbrug over repræsentationskontoen, når han eksempelvis besøgte nordjyske værtshuse.

Efterfølgende har kommunen med bistand fra et revisionsfirma forsøgt at rydde op i forbruget, hvilket dog har vist sig at medfører en række udfordringer. Det skyldes først og fremmest, at der i flere tilfælde har været tale om udbetalinger, uden at der forelå et egentligt aftalegrundlag. Hvilket eksempelvis har drejet sig om et tilskud til TV2 Nord, hvor manglende indgåelse af skriftlige aftaler har betydet, at det henstår noget i det uvisse, hvad Aalborg Kommune faktisk betalte statsmediet for.

Læs også : Kammeradvokatens pris for at kopierer simpel materialesamling : 10.003 kroner

Men det er ikke kun når det handler om forbrug på værtshuse og tilskud til statsmedier, at Aalborg Kommune er særdeles tilbageholdende med brugen af skriftlighed. Det gælder også, når nordjyderne sætter et af landets dyreste advokatfirmaer til at arbejde på en større undersøgelse.

 

Kun mundtlige aftaler – og ingen nedskrevne notater

Det i forbindelse med, at Aalborg Kommune tidligere på måneden offentliggjorde undersøgelsen om overgreb og andre former for svigt på en kostskole, hvilket skulle være foregået for omkring 30 år siden. Her har nordjyderne sat Kammeradvokaten til at undersøge, om der skal udbetales erstatninger til tidligere elever.

Læs også : Kammeradvokaten betales millioner og atter millioner af skatteyderne – men du må ikke vide for hvad

En undersøgelse hvor Aalborg Kommune dog kun i meget begrænset omfang, har sikret sig dokumentation for, hvad der faktisk er aftalt. Således oplyser kommunens juridiske kontorchef i en email, at der ikke er indgået nogen aftale med Kammeradvokaten i forhold til hverken pris eller omfanget af undersøgelsen. Ligesom meldingen også lyder, at der ikke skulle være nedfældet telefonnotater, som kan kaste nærmere lys over Kammeradvokatens igangværende undersøgelse. Det eneste der synes aftalt er, at Kammeradvokaten indenfor den nærmeste fremtid fremsender en aftale om, hvad det faktisk skal levere til Aalborg Kommune – efter at der er sket indsamling af forskellige former for materiale.

Læs også : Kammeradvokatens gyldne voldgiftssag : Har – foreløbigt – scoret 6.3 millioner kroner

Hvilket må anses for at være særdeles iøjnefaldende, når man tænker på regningerne, som Kammeradvokaten tidligere har sendt til offentlige myndigheder. Selv om Kammeradvokaten grundet sin titel kunne lyde som et offentligt advokatfirma, er dette langt fra tilfældet. I stedet er der tale om et privat advokatkontor, som også kendes under navnet Advokatfirmaet Poul Schmith.

Læs også : Kammeradvokaten tabte Kasi-Jesper-sag med et brag i Højesteret : Scorede alligevel 2.260.243 kroner i salær fra staten

Således har Kammeradvokaten eksempelvis tidligere opkrævet over 10.000 kroner, alene for at kopierer en simpel materialesamling. Ligesom skatteyderne fx også er blevet pålagt at betale et stort millionbeløb, for at dets advokater førte en voldgift på vegne af Region Hovedstaden.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Hvem skal/kan undersøge om kammeradvokatten spiller efter alm.regler for advokatskik/priser.
    Lokumsaftaler med staten betalt af os alle sammen …hmmmm

  2. Jeg troede egentlig også at sådan en opgave skulle i (mini)udbud gennem Kommunerne og Statens Indkøbsaftaler. Men måske vil der komme nogle protester fra adv-virksomdr, der kunne have gjordt det billigere.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*