Kammeradvokatens pris for at kopierer simpel materialesamling : 10.003 kroner

Del artiklen her:

Kammeradvokaten kæmper i disse uger en hård kamp for at undgå, at offentligheden får adgang til en række af dets fakturaer – hvilket der kan være en helt åbenlys årsag til.

I modsætning til hvad man måske umiddelbart skulle tro, er Kammeradvokaten et privat advokatfirma. Der er således ikke tale om, at firmaet uanset den officielt lydende titel er en del af den offentlige forvaltning.

Omvendt medfører titlen for Advokatfirmaet Poul Schmith, som Kammeradvokatens navn også er, at det reelt har monopol på at leverer en lang række juridiske tjenesteydelser til offentlige myndigheder. Hvis eksempelvis et ministerium sagsøges, vil det således næsten per definition være Kammeradvokaten, som fører sagen for ministeriet.

Læs også : Kammeradvokatens gyldne voldgiftssag : Har – foreløbigt – scoret 6.3 millioner kroner

Men hvor meget det koster skatteyderne at betale Kammeradvokaten og hvad der i det hele taget betales for, er langt fra oplysninger, som advokaterne ønsker offentligheden skal have adgang til. Således kæmper de i disse uger en hård kamp for at undgå, at offentligheden får disse informationer.

 

Markant betaling for simpelt og traditionelt kontorarbejde

Bedømt på aktindsigter som Journalista.dk tidligere har opnået, synes der måske at være en forklaring på det. For Kammeradvokaten har nemlig tidligere opkrævet iøjnefaldende beløb for dét, der typisk omtales som almindelige kontoropgaver.

Læs også : Kammeradvokaten tabte Kasi-Jesper-sag med et brag i Højesteret : Scorede alligevel 2.260.243 kroner i salær fra staten

Således fremgår det af en faktura udstedt den 1. juli 2019, at Kammeradvokaten opkrævede 10.003 kroner for at kopierer en ikke nærmere defineret materialesamling. Det ud af en samlet regning på 1.866.460 kroner, der blev afsendt denne dag.

Læs også : Hospital rammes af store besparelser – men bruger alligevel flere millioner kroner på rådgivning fra advokatfirma om opførelse af ny bygning

Oplysningerne omkring prisen for at kopierer en materialesamling, var bestemt ikke noget, som Kammeradvokaten ønskede skulle frem. Således måtte Journalista.dk igennem en vundet klagesag, for at få fakturaen udleveret fra Region Syddanmark.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*