Ledere af folkeskoler scorer kassen : Årsløn på 1.1 millioner kroner – og det er langt fra unormalt

Del artiklen her:

Det kan være en særdeles god forretning at være leder af en folkeskole, også selv om den langt fra er blandt landets største – og placeret i en mindre provinsby.

Bjergmarkskolen i Holbæk kunne måske lyde som en på mange måder, gennemsnitlig folkeskole på Sjælland. Ikke kun fordi den har omkring 1.000 elever, men også fordi den har udtalte ambitioner om såvel mangfoldighed, som elevernes faglige kundskaber.

Men skolen er samtidig blandt dem, hvor lønudviklingen de seneste år har taget et iøjnefaldende spring fremad for de ledende medarbejdere. For mens først og fremmest Danmarks Lærerforening igen og igen har fortalt om dårlige arbejdsforhold med der af følgende krav om stigende lønninger, synes det at forholde sig ganske anderledes for Per Gjerrild, der er Bakkeskolens leder.

Læs også : Kommunaldirektør nægtede at forlænge sin kontrakt – og scorede 1.2 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Holbæk Kommune, havde han sidste år en samlet indtjening, der ikke kun nærmer sig sin politiske chef, undervisningsministerens. Men som også et niveau, der normalt kun kendes fra direktører i en kommune som Holbæk.

Oversigt over bedst lønnede skoleledere i Holbæk Kommune i 2021

 

Skoledere har sikret sig millionlønninger

Ifølge de fremsendte opgørelser fra Holbæk Kommune, havde Per Gjerrild i 2021 en lønindtægt på 860.704 kroner. Hertil kom pensionsindbetalinger fra hans arbejdsgiver på 287.744 kroner, så hans samlede indtjening sidste år, nåede op på 1.148.448 kroner.

Læs også : Ikke råd til pension til multihandicappet : Betaler alligevel 281.250 kroner til boksekamp – og sætter professionel bokser på lønningslisten

En indtjening, der langt fra er blevet et særsyn blandt landets skoleledere. Således viser andre aktindsigter opnået af Journalista.dk, at selv klassiske ledere af én enkelt folkeskole, kan fremvise årsindtægter på enten lige over eller under millionen.

Læs også : Socialudvalg nægtede multihandicappet pension – hvorefter det brugte 125.000 kroner på konference i Aalborg med solide ølpauser

Eksempelvis i en anden mellemstor sjællandsk kommune som Næstved, hvor flere skoleledere ligger med en årsløn over millionen. Det drejer sig ifølge fremsendte aktindsigter fra Næstved Kommune fx om Jørgen Rhode Wilms, der i 2021 havde en samlet indtjening på 1.001.619 kroner.

Det for at være leder af Holmegaardskolen, der ligger i en forstad til Næstved.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*