Socialudvalg nægtede multihandicappet pension – hvorefter det brugte 125.000 kroner på konference i Aalborg med solide ølpauser

Del artiklen her:

Ifølge Struer Kommune top er der så store økonomiske udfordringer, at selv multihandicappede skal igennem et stort antal arbejdsprøvninger, før de kan tildeles en førtidspension. Omvendt har samme gruppe af politikere og embedsmænd ikke samme økonomiske begrænsninger, når det handler om at deltage i konferencer på skatteydernes regning.

juristkontoret

Tilbage i 2018 trak det nationale overskrifter, da Struer Kommune ad flere omgange nægtede at bevilge en førtidspension til sin indbygger Ulla Astrup. Det på trods af at hun led af en lang række sygdomme, der eksempelvis gjorde, at hun kun i begrænset omfang kunne holde sit hoved oprejst. Men fra nordvestjydernes politikere og ledende embedsmænd, anført af den nu svindeltiltalte kommunaldirektør Mads Gammelmark, lød det igen og igen, at man ikke havde de økonomiske ressourcer til at tildele Ulla Astrup den ønskede førtidspension. Det var blandt årsagerne til, hun skulle igennem en lang række arbejdsprøvninger, før der kunne træffes en endelig afgørelse.

Læs også : Mens multihandicappet måtte kæmpe i årevis for førtidspension : Kommune bruger over kvart million kroner på professionelt boksestævne

En stor del af Struer Kommunes sagsbehandling af Astrups sag foregik i dets socialudvalg, som til sidst gav efter for offentlighedens pres og tildelte førtidspensionenen. Men mens lokalpolitikerne og embedsmændene var særdeles mådeholdende med udbetalingerne til Ulla Astrup, var der anderledes luft i budgettet, når det handlede om deres egne oplevelser. Specielt når Kommunernes Landsforening (KL) bød indenfor til konferencer, som Struer Kommune i det hele taget har været meget faste deltagere i.

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Struer Kommune.

Bilag fra Struer Kommunes deltagelse i KL-møde i Aalborg

 

Økonomisk presset kommune har brugt over millionen på KL-møder på 3 år

Af de fremsendte opgørelser fremgår således, at Struer Kommunes socialudvalg i begyndelsen af marts 2018, hvilket var i forlængelse af sagen om tildelingen af førtidspension til Ulla Astrup, mødte talstærkt op i Aalborg til en KL-konference. Det skete med ophold på First Hotel, hvor det dog langt fra kun var overnatningerne, som Struer Kommune blev faktureret for.

Læs også : Kommunaldirektør forlod frivilligt sit job – og sikrede sig over en halv million i fratrædelsesgodtgørelse

Således var politikerne og de medrejsende embedsmænd også flittige gæster i baren, hvor blandt andet en embedsmand nåede at indkøbe 8 forskellige leveringer af øl og vin på blot én dag. Regninger der blev sat på hans værelsesnummer, hvilket også var tilfældet for en række andre lignende indkøb fra såvel politikere som embedsmænd. Forhold der var med til at gøre, at skatteyderne i alt måtte af med omkring 125.000 kroner, for at delegationen af byrådsmedlemmer og embedsmænd kunne komme til konference i Aalborg.

Læs også : Kommune skærer ned på plejehjem og hjemmeplejen – men bruger millioner på spillefilm

Medlemmerne af socialudvalget i Struer Kommune og de medrejsende embedsmænd er dog langt fra de eneste i den nordvestjyske kommune, som de seneste år har været flittige gæster ved konferencer afholdt af KL. Således fremgår det af aktindsigter udleveret af kommunen til Journalista.dk, at man indenfor de seneste tre år har brugt lige omkring millionen, på først og fremmest at deltage i konferencer og andre møder i Aalborg.

Bilag fra Struer Kommunes deltagelse i KL-møde i Aalborg

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*