Tjener 167.000 kroner om måneden på at lave ingenting : Gyldent håndtryk på 3 millioner i støbeskeen

Forsvarsministeriets pressefoto af Jakob Ellemann-Jensen
Del artiklen her:

Selv om Jakob Ellemann-Jensen har udpeget den nu hjemsendte departementschef Morten Bæk som den ansvarlige for den igangværende skandale om købet af israelske kanoner, er det i økonomisk forstand begrænset, hvilke negative konsekvenser det har for topbureaukraten.

Der gik kun få dage fra Jakob Ellemann-Jensen vendte tilbage fra sin langvarige sygeorlov, til han havde udpeget den ansvarlige for skandalesagen om indkøb af kanoner fra en israelsk producent : Departementschefen Morten Bæk.

Skandalen skyldes først og fremmest beskyldningen om, at de store indkøb er sket både for hurtigt og for dårligt. Hvilket har betydet at skatteyderne har fået en regning, der vurderes til at være langt større, end hvis ministeriet havde udført rettidig omhu.

Læs også : Skatteydernes årlige udgift til Jakob Ellemann-Jensens spinfolk : 2.3 millioner kroner – minimum

Det samme kan på mange måder siges om den regning, som ministeriet nu sender videre til skatteyderne i forhold til Morten Bæks hjemsendelse. For han fastholder nemlig sin fulde indtægt, selv om han ikke forventes at vende tilbage til Forsvarsministeriet.

 

Kan se frem til at blive forgyldt ved afskedigelse

Det fremgår af et skriftligt svar fra Forsvarsministeriet til Journalista.dk :

– Morten Bæk er blevet tjenestefritaget. Tjenestefritagelsen indebærer, at han fremover ikke skal varetage funktionen som departementschef. Tjenestefritagelsen har ikke nogen betydning for hans løn- og ansættelsesvilkår. Han er således fortsat ansat som tjenestemand i staten, hvorfor der ikke er taget stilling til en evt. fratrædelsesgodtgørelse.

Læs også : Forgylder sine spindoktorer : Mette, Lars og Jakob har givet dem kæmpe lønforhøjelser

Aktindsigter tidligere opnået hos ministeriet i Morten Bæks løn fastslår, at han tjener i størrelsesordenen 2 millioner kroner om året, svarende til omkring 167.000 kroner om måneden, når der sker medtagelse af ikke kun bruttolønnen, men også arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og eventuelle bonusser.

Læs også : Rundhåndet miljøminister : Giver sin spindoktor stor bonus – oven i løn på 920.000 kroner

Ender forløbet omkring de israelske kanonkøb med en afskedigelse af den aktuelt hjemsendte departementschef, vil han næsten per definition modtage et gyldent håndtryk. I praksis vil det i runde tal sige 1½ års løn, hvilket for Morten Bæk vil medfører en regning til skatteyderne på omkring 3 millioner kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*