Skatteydernes årlige udgift til Jakob Ellemann-Jensens spinfolk : 2.3 millioner kroner – minimum

Folketingets pressefoto af Jakob Ellemann-Jensen (V)
Del artiklen her:

Venstre har ellers tidligere været udtalte kritikere af udgifterne til de mange ekstra spindoktorer, der på skatteydernes regning er blevet ansat, efter Mette Frederiksen rykkede ind i Statsministeriet i 2019.

Da Mette Frederiksen efter valgsejren i 2019 over den nuværende udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen rykkede ind i Statsministeriet, betød det også efter danske forhold uhørte udgifter til nyansættelser af embedsmænd med åbenlyse forbindelser til Socialdemokratiet. Ikke kun i forhold til oprettelser af ekstra spindoktorstillinger, men også de socialdemokratiske kommunikationsfolk, som på bemærkelsesmæssig vis blev ansat rundt om i ministerierne – vel og mærke ofte i stillinger med aflønninger i millionklassen.

En fremgangsmåde der i dén grad fik noget nær det samlede Venstre helt op i det røde felt, fordi holdningen hos det erklærede liberale parti var, at brugen af spindoktorer og kommunikationsfolk var gået for vidt. I stedet var det udtalte ønske, at der skulle skæres ned på denne typer af ansættelser rundt om i ministerierne.

Læs også : Forgylder sine spindoktorer : Mette, Lars og Jakob har givet dem kæmpe lønforhøjelser

Derfor skulle man måske også tro, at Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen ville gå forrest med et godt eksempel, efter han op mod jul tiltrådte positionerne som vicestatsminister og forsvarsminister. Det ved at holde udgifterne til spindoktorer, hvis officielle titel er særlige rådgivere, langt længere nede, end hvad tilfældet var for hans forgænger.

Forsvarsministeriets oplysninger om aflønningen af Rasmus Bebe og Jakob Ullegård

 

Blandt den nye regerings første handlinger : Tildeling af lønforhøjelser til spindoktorerne

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Forsvarsministeriet, synes dette langt fra at have være tilfældet. Det skyldes ikke kun, at Venstremanden på skatteydernes regning har ansat to spindoktorer, men også at han selv kort før jul var med til at beslutte lønforhøjelser for denne gruppe af embedsmænd.

Læs også : Nicolai Wammen giver kæmpe bonus til sin spindoktor – oven i millionlønnen

Således oplyser Forsvarsministeriet i en email, at begge Jakob Ellemann-Jensens nyansatte spindoktorer kan se frem til en årsløn på 1.128.000 kroner. Derved koster det skatteyderne 2.256.000 kroner årligt, at betale lønningerne til Rasmus Bebe og Jakob Ullegård.

Læs også : Rundhåndet miljøminister : Giver sin spindoktor stor bonus – oven i løn på 920.000 kroner

Hertil kommer muligheden for bonusser, som de seneste år nærmest har været normen for spindoktorer. Typisk har der været tale om, at de på den konto har modtaget i størrelsesordenen 100.000 kroner oven i deres almindelige løn.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*