Nicolai Wammen giver kæmpe bonus til sin spindoktor – oven i millionlønnen

Finansministeriets pressefoto af Nicolai Wammen taget af Morten Fauerby
Del artiklen her:

Det er en særdeles god forretning at arbejde som spindoktor for en minister. Specielt hvis der som i tilfældet Mathias Secher er tale om, at partifællen Nicolai Wammen tildeler ham en iøjnefaldende bonus.

Når finansminister Nicolai Wammen fremlægger det danske husholdningsbudget, er det næsten per definition med ansigtet lagt i alvorlige og seriøse folder. Det i høj grad for at forklare, hvorfor det er nødvendigt med mådehold i forhold til brugen af de statslige finanser.

Men der synes dog at være en væsentlig forskel på Nicolai Wammens udmeldinger på den landspolitiske scene, og så når det handler om at belønne en af sine nærmeste medarbejdere. Det i skikkelse af Mathias Secher, der indtil at Socialdemokraterne overtog regeringsmagten i 2019, havde rang af pressechef for det nu regeringsbærende parti.

Læs også : Fed tjans : Mette Frederiksens fuldtidsansatte taleskrivere skriver 1½ tale om måneden – til sammen

Efterfølgende er Mathias Secher blevet ansat som Nicolai Wammens spindoktor, hvis officielle titel er særlig rådgiver. En jobbeskrivelse der blandt andet dækker over, at Mathias Secher har til opgave at beskytte Nicolai Wammen, hvis partifællen eksempelvis løber ind i PR-mæssige problemer.

Finansministeriets oplysninger om lønforholdene for Mathias Secher

 

Spindoktor inspiret af marxismen på omdiskuteret universitet

Som en del af sit uddannelsesforløb tilbragte Mathias Secher et udvekslingsophold på det amerikanske University of Massachusetts Amherst, der er kendt for at være særdeles kritisk overfor markedsøkonomi, men omvendt have en svaghed for Karl Marx’ socialistiske og kommunistiske tanker. Men når man ser på Mathias Sechers lønforhold, er de dog ganske kapitalistiske.

Læs også : Borgmester stopper frivilligt : Alligevel millionær på sin fratrædelsesgodtgørelse

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Finansministeriet, modtager han en fast såkaldt bruttoårsløn på 534.330 kroner. Hertil kommer forskellige tillæg og pensionsindbetalinger, så det årligt koster skatteyderne 1.133.000 kroner at have Martin Secher ansat.

Læs også : Rejselysten sygeplejeformand : På USA-rejse til 2.5 millioner kroner sammen med sin næstformand – og Villy Søvndal og andre politikere

Men her stopper det dog langt fra, for spindoktoren har nemlig ud over sin sædvanlige løn, fået tildelt et såkaldt engangsvederlag i 2021. En udbetaling der typisk sker på baggrund af en ekstraordinær indsats det foregående år, ligesom kutymen også er, at det er den direkte overordnede for den ansatte, der bevilger denne form for bonus.

I 2021 har Nicolai Wammens spindoktor således sikret sig en ekstraudbetaling på 75.000 kroner, som kommer oven i hans faste årsløn på 1.133.000 kroner.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Wammen virker heller ikke særligt kvik, så det er helt fint for mig at betale høj løn til en, der kan forklare, hvad ministeren mener. Spindoktoren er tydeligvis et geni. Faktisk burde justitsministeren også gå til lommerne — det er komplet sort, hvad han siger.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*