Rundhåndet miljøminister : Giver sin spindoktor stor bonus – oven i løn på 920.000 kroner

Miljøministeriets pressefoto af Lea Wermelin
Del artiklen her:

Der er tilsyneladende ikke nogle smalle steder hos Miljøministeriet, når det handler om udbetalinger af bonusser til Lea Wermelins særlige rådgiver – typisk omtalt som spindoktor.

Siden introduktionen omkring årtusindskiftet, er brugen af spindoktorer gået fra at være et eksotisk amerikansk inspireret indslag på Christiansborg, til at være en integreret del af den politiske proces. Specielt i forhold til den siddende regering, som i langt højere grad end de forudgående, har sat brugen af disse rådgivere i system.

Det gælder ikke kun statsminister Mette Frederiksen, der som en nyskabelse ud over sine spindoktorer, hvis officielle titel er særlige rådgivere, har ansat en såkaldt stabschef. En nyoprettet stilling, hvor medarbejderens opgave er at være bindeled mellem Mette Frederiksens politisk udpegede stab og Statsministeriets ledende embedsmænd.

Læs også : Mette Frederiksen forgylder Kristian Jensen: Giver ham millionløn – på skatteydernes regning

Den konsekvente brug af spindoktorer ses også blandt regeringens menige ministre, hvilket eksempelvis drejer sig om miljøminister Lea Wermelin. Ansættelser i lønrammer, som det er de færreste lønmodtagere, der kan drømme om.

 

Nærmer sig årsløn på millionen

Lea Wermelins spindoktor er Mette Falkenberg Rasmussen, der kom fra en stilling hos kommunikationsfirmaet Operate. Et firma som på det nærmeste har specialiseret sig i at ansætte kommunikationsmedarbejdere, som med en baggrund indenfor det politiske ungdomssystem, efterfølgende bliver en del af livet i og omkring Christiansborg.

Læs også : Mette Frederiksen holder i dag en tale til 100.000 kroner – hjemme foran computeren

Eksempelvis som i Mette Falkenberg Rasmussens tilfælde som spindoktor, hvilket ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Fødevareministeriet inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, medførte en lønudgift for skatteyderne i 2020 på 924.447 kroner. Oven i det beløb kom samtidig en bonus på 40.000 kroner, hvilket ifølge en email fra ministeriet skyldtes en ikke nærmere defineret bemærkelsesværdig arbejdsindsats fra Mette Falkenberg Rasmussen :

– Engangsvederlaget er udbetalt den 28. juni 2021, og er tildelt på baggrund af indsatsen som særlig rådgiver i perioden fra valget og frem til udbetalingstidspunktet.

Læs også : Mette Frederiksen fortsætter lønfesten : Får ny webassistent til 627.028 kroner i årsløn – med mindre hær af kollegaer som løser lignende opgaver

Udbetalinger af denne type af bonusser indenfor den offentlige sektor, sker normalt på baggrund af en beslutning truffet af medarbejderens direkte overordnede.

Hvilket i Mette Falkenberg Rasmussens tilfælde vil sige Lea Wermelin.

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Altså, selvfølgeliglig skal Lea da have assistance, hun må da være mindst lige så dum som Dan-J. eller Benny, tragikminister!
  Og når nu “die dumme Dänen” ææææælskkker at betale 85 % i skat&afgifter, så vader det offentlige jo rundt i penge der skal fyres af på et eller andet……
  OG, hvad er så bedre end, at sørge for at ens gamle veninde fra socialistisk ungdom får lidt ekstra i løn! Det er da en smuk tanke….
  Ja-ja, at almindelige danskere må betale for dette kammerateri, hvad fanden rager det en socialist!
  “Die dumme Dänen” tror at det at være en træl med stavnsbåndet stramt om halsen, med 180 Km/T i rotteræset det er lykken, for det er jo det Mette FUSK
  selv skriver på FB.
  Derfor stemmer majoriteten af “die dumme Dänen” på de samme socialister
  igen&igen&igen, ja, i det uendelige. I har de politikere i fortjener!

  Stem NB! SIAD!

 2. Nu forstår jeg bedre det vås, som lw nogle gange kommer med. Det er ikke hende selv med en tåbelig spindoktor.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*