Mette Frederiksen gav ministers kæreste kæmpe bonus oven i millionlønnen – på vej ud af døren

Del artiklen her:

På trods af en iøjnefaldende løn, valgte Sara Vad Sørensen alligevel tidligere på året at skifte til en stilling hos Danfoss – for her at arbejde sammen med en anden tidligere spindoktor.

Da Mette Frederiksen sommeren 2020 midt under højdepunktet af coronapandemien blev gift, var der fyldt godt op med andre socialdemokratiske politikere i kirken på den lille ø ud for Sjælland, Møn. Blandt dem var Peter Hummelgaard, der siden Mette Frederiksen i 2019 overtog Statsministeriet fra forgængeren Lars Løkke Rasmussen, har haft rang af beskæftigelsesminister.

I kirken havde Peter Hummelgaard følgeskab af samleveren Sara Vad Sørensen, som på daværende tidspunkt var gravid. Det med en termin sat tæt på julen 2020, hvilket dog ikke forhindrede Mette Frederiksen i, at hun i samme periode selv forfremmede Sara Vad Sørensen. Det til en stilling som egentlig spindoktor, således at den oprindeligt cand.scient.pol.-uddannede embedsmand kom endnu tættere på magten.

Læs også : Benny Engelbrecht fik ny pressechef med gode politiske forbindelser – og kæmpe lønforhøjelse i forhold til forgængeren

En stilling Sara Vad Sørensen dog ikke bestred længe, da hun tidligere i år tiltrådte som analysechef hos Danfoss. Her arbejder hun blandt andet sammen med Martin Rossen, der har en fortid som såkaldt stabschef for Mette Frederiksen.

Statsministeriets opgørelse over aflønningen af Sara Vad Sørensen

 

Månedsvis forhaling af udlevering af lønoplysninger

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Statsministeriet, fik Sara Vad Sørensen på vej ud af døren en ekstra bonus med sig oven i sin almindelige løn. En udbetaling det dog langt fra har været simpelt at få et indblik i, fordi Statsministeriet i månedsvis har forhalet udleveringen af disse lovpligtige oplysninger.

Læs også : Dan Jørgensens håndplukkede pressechef hadede de rige : Nu tjener hun 1.2 millioner om året – efter at have scoret kæmpe bonus

Men af de fremsendte opgørelser fremgår, at Sara Vad Sørensen i 2021 har fået en bonus på 75.000 kroner. En udbetaling der sker for det arbejde, som socialdemokraten udførte for Statsministeriet i perioden mellem 2019 og 2021. Ministeriet har dog ikke ønsket at oplyse, hvad det præcist er, som Sara Vad Sørensen har gjort, for at gøre sig fortjent til bonussen. Den kommer oven i årslønnen på omkring de omkring 1.3 millioner kroner, som spindoktorer normalt tjener, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Læs også : Dronningen af lønforhøjelser : Barbara Bertelsen får hvert år mærkelige lønstigninger – og konsekvent kæmpe bonusser oven i sin millionløn

Ekstraudbetalinger af denne type besluttes normalt af embedsmandens direkte chef, hvilket i forhold til Sara Vad Sørensen, vil sige statsminister Mette Frederiksen.

Del artiklen her:
16 Comments

 1. De der ufattelige “vennelønninger” og mærkelige bonusser ???
  Kan SletteMette ikke tvinges til at forklare lidt om dem.
  Hvad med om Df og Nye Borgerlige bed sig fast i haserne på hende ???

  • Tror du Luske Lars Lurendrejers personale gik ram forbi. Hvis du kan sætte samme sag på de blå luskebukse tror jeg på dig. Hvis du siger at der ingen store løn/ bonusser er, tror jeg du bare er en sædvanlig blå smølf, idet Vi kender alle den gamle leder, Luske Lars Lurendrejers mange sager. Jeg tror bestemt der er mange, mange flere i blå blok.

  • Lewinsky Lemburg. De har såmænd bare kopieret de blå og der er langt til enden af det.

 2. jeg kunne godt tænke mig jobbet som spindoktor, hvad kræves der for at blive det????,skal man være en god ven til en politiker eller hvad??

 3. Er der ikke nogen, der kan/vil gøre noget ved dette SVINERI med ANDRES penge ????
  Kan SletteMette ikke blive interviewet i denneforbindelse? (der ville nok komme mange øh´er)

 4. Socialistisk tankegang. Det går først rigtig galt når andre folks penge slipper op.
  Helt normalt for pamperne i Socialdemokratiet, sådan har det altid været og farcen fortsætter uhindret…..

 5. Jeg har, som de fleste andre gode borgere, skiftende drømmetemaer når jeg sover. Nogle er gode, andre er onde. For nylig havde jeg en både god og sjov drøm. Slette Mette var blevet tvunget til at prøve at leve af en folkepension. Hun holdt kun i 10 dage. Der findes mennesker i dette land der på grund af den høje beskatning ikke har haft mulighed for at spare op til pensionsalderen. Jeg kender en af dem. Han har arbejdet og været skatteyder i 56 år. Har skaffet sig 8 uddannelser, – selvbetalt. Har arbejdet over det meste af verden i så mange timer, at Mette aldrig når ham til højere end knæene. Denne mand skal nu klare sig for 9.000.00 kr. om måneden efter skat. Det kan ikke engang betale hans husleje. Hvis vi lægger nødvendige faste udgifter som varme, EL, forsikring osv oven i. Prøv at se hvad politikerne rager til sig, – bare i pension?

 6. @ Leif Jensen! har du et link/evidens til dine påstandene?
  @ Kurt Hegested! håber virkelig din bekendte efter 56 på arbejdsmarkedet, i DK og i udlandet, har sørget for at lægge til side i udlandet, uden for socialistrenes rækkevide. Ellers er han naiv og ligger som han har redt!

  Alle ved squda, at socialisterne ynglings beskæftigelse, ER at bruge andre folks penge. Helst på gamle bolle-veninder& druk-kammerater.
  At folk, der “bare” har passet sit job hele livet, er blevet plukket af verdenens højeste skatter& afgifter, betyder at de som pensionister må leve som fattig-folk, rager socialisterne en PAP-and!

  Stem NB! SIAD!
  P.

 7. Et er hvad de rager til sig, Men se så hvad det lykkes dem at gi´ vennerne og deres koner!
  Der er OVERHOVEDET ingen grænser oppe i “den høje ende”!!!

  • Et er hvad de rager til sig, Men se så hvad det lykkes dem at gi´ vennerne og deres koner!
   Der er OVERHOVEDET ingen grænser oppe i “den høje ende”!!!

 8. f,f,f det må stoppes,de burde alle sammen følge de regler der gælder for den almindelige arbejder.og lønstigninger burde være gennemsnittet af øvrige lønstigninger,folketinget er valgt af borgerne og de stillinger de vælger at besætte er vel valgt ud fra at de har de rette kvalikvationer og ønsker de spindoktorer eller andre ansatte må de selv betale eller deres parti kasse der er blevet tildelt 33 kroner for hver stemme de fik til valget.nu må der stilles borgerkrav om dette misbrug af borgernes skattekroner stoppes.folketinget skal heller ikke selv bestemme deres lønstigninger.de der er nederst i systemmet kæmper for at få hverdagen til at hænge sammen og ikke kan give deres børn bare en jul unden at skal søge om hjælp til mad og en lille gave og pensionister og andre nederst i systemmet ikke får deres ydelser hævet i takt med stigningerne på mad internet transport og strøm som man skulle tro ville blive billigere med grøn omstilling,det opfodre da ikke folk til at støtte grøn omstilling, et forslag lav et tv program hvor alle politikere i folketinget skal leve afkontanthjælp i 3 måneder og følge de regler der er gældende for at modtage kontanthjælpen,hvorfor er der ingen der gør oprør mod tag selv bord

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*