Nikolaj Hübbe scorer kæmpe konsulentaftaler hos Det Kongelige Teater – oven i sin millionløn fra teatret

Pressefoto fra Det Kongelige Teater af balletchef Nikolaj Hübbe taget af Camilla Winther
Del artiklen her:

Vild med dans-dommeren har gjort det til fast praksis, at han ved siden af sin millionløn, også får en iøjnefaldende ekstra aflønning for at stå for koreografopgaver hos sin arbejdsgiver.

Ved fastansættelser med fast månedsløn er det logiske udgangspunkt, at der ikke kan ske udbetaling af andet end først og fremmest mindre bonusser. Eksempelvis hvor en offentligt ansat får adgang til en del af den pulje, der er reserveret til embedsmænd, der yder en ekstra indsats.

Omvendt hører det i dén grad til sjældenhederne, at en offentligt ansat kan sikrer sig konsulentaftaler fra den samme arbejdsplads, hvor denne er fuldtidsansat på en fast kontrakt. Men det er tilfældet for Nikolaj Hübbe, der aktuelt måske er mest kendt for at være dommer i Vild med dans. Et hverv Hübbe har påtaget sig, ved siden af at han til dagligt arbejder som balletchef hos i høj grad skatteyderfinansierede Det Kongelige Teater.

Læs også : Nationalmuseets vicedirektør skulle sikres nyt millionjob efter regnskabsrod – forgænger sendt ud af døren med over 500.000 kroner i hånden

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, er der tale om en særdeles givtig ansættelsesaftale for Nikolaj Hübbe. For ikke nok med at han har sikret sig en ganske fornuftig fast årsindtægt, har han også løbende fået tildelt konsulentaftaler af Det Kongelige Teater.

Det Kongelige Teaters oplysninger om lønforholdene for balletchef Nikolaj Hübbe

 

175.000 kroner oven i fast løn omkring 1.1 million kroner – plus pension

Således viser fremsendte opgørelser fra teatret, at Nikolaj Hübbe i 2020 inklusiv pension, havde en samlet indtjening på 1.252.307 kroner. I beløbet indgår et såkaldt engangsvederlag på 35.000 kroner, som Hübbe modtog for det, som Det Kongelige Teater kalder for koreografopgaver.

Læs også : Magnus Heunickes spindoktor scorer kæmpe bonus – oven i sin millionløn

Den ekstra udbetaling i 2020 oven i den almindelige løn, der eksklusiv pensionsindbetalinger fra Det Kongelige Teater fast står skatteyderne i omring 1.1 million kroner om året, var dog i den meget nedre ende i forhold til, hvad Hübbe har fået i engangsvederlag de seneste år. Højdepunktet var i 2017, hvor Hübbe kunne se ekstra 175.000 kroner gå ind på lønkontoen for en ikke nærmere defineret koreografopgave.

Læs også : Benny Engelbrecht gik en tur i en skov med en influencer – og sendte regning på 24.000 kroner videre til skatteyderne

Fra Det Kongelige Teater lyder det, at ekstraudbetalingen i 2017 var den maksimale, som balletchefen kan sikre sig oven i sin almindelige løn. Det skyldes §2 i hans ansættelseskontrakt, hvis ordlyd er :

– Nikolaj Hübbe har ret, men ikke pligt, til efter aftale med teaterchefen, at instruere og/eller koregrafere forestillinger. Honoraret for sådanne forestillinger – ifølge aftalegrundlaget – må ikke overstige kroner 175.000 per sæson i ansættelsesperioden.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. DET KONGELIGE TEATER har Bertel Haarder som formand for bestyrelsen.
    Det giver ham 136.200 kr. årligt i honorar = 11.350kr pr. måned. Mere end en folkepensionist får i grundbeløb pr. måned 6.547 kr. og pensionstillæg 3800kr. pr. måned for samlevende.
    Og så har BH et fuldtidsjob som folketingsmedlem!!!

    DET ER KVALMENDE.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*