Regional direktør fyret efter 5 måneder : Scorer gyldent håndtryk på 2.5 millioner kroner

Pressefoto fra Fredericia Kommune af Annemarie Zacho-Broe taget af Claus Fisker
Del artiklen her:

Det blev en dyr affærer for skatteyderne, at Region Sjælland hurtigt valgte at skille sig af med Annemarie Schou Zacho-Broe. Selv om det skete efter 5 måneders ansættelse, kunne hun alligevel forlade regionshuset som millionær.

Over 200.000 kroner betalt til headhuntere i forbindelse med Annemarie Schou Zacho-Broe ansættelse – også selv om at den kun varede i 5 måneder, indtil september i år.

Så stor har regningen været for Region Sjælland, efter den særdeles overraskende omkring påske i år, valgte at ansætte den skandaleramte Annemarie Schou Zacho-Broe som ny direktør for regionen.

En ansættelse der dog kun varede en håndfuld måneder, efter at regionen ifølge en pressemeddelelse udsendt i slutningen af september, ønskede en ”anden profil” til at stå i spidsen for sit embedsværk.

Men Annemarie Schou Sacho-Broe kommer langt fra til at forlade Region Sjælland tomhændet, for ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos regionen, får hun nemlig 12 måneders løn med sig i form af et gyldent håndtryk.

Det i form af 6 måneders løn i forbindelse med opsigelsen, ligesom den uønskede bureaukrat samtidig har sikret sig 6 måneders løn i form af en fratrædelsesgodtgørelse.
Derved ender skatteydernes samlede regning til fratrædelsen på omkring 2.5 millioner kroner.

Annemarie Schou Zacho-Broe blev for alvor kendt tilbage i 2021, hvor hun blev bortvist fra stillingen som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Det i forlængelse af en sag, hvor hun personligt var involveret i den daværende borgmester Jacob Bjerregaard Jørgensens køb af en grund.

Ligesom det også trak overskrifter, at de to havde et særdeles tæt forhold.

 

Andre artikler om Annemarie Schou Zacho-Broe

Flere hundrede tusinde kroner brændt af på ansættelse af direktør – som holdt få måneder

Skandaledirektør har udsigt til nyt gyldent håndtryk : Denne gang 4 millioner kroner – efter et halvt års arbejde

Skandaleborgmester ansat af socialdemokratisk partifælle : 1.1 millioner kroner i årsløn – betalt af dig

Kommune belønner advokater med kæmpe millionbeløb efter tabt voldgiftssag

Borgmester benægtede i 2019 overfor Journalista.dk på skrift forhold til sin kommunaldirektør – på trods af vedholdende rygter

Hjemsendt kommunaldirektør med millionløn gad ikke kører hjem : Tog på luksushotel på skatteydernes regning – igen og igen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*