Borgmester benægtede i 2019 overfor Journalista.dk på skrift forhold til sin kommunaldirektør – på trods af vedholdende rygter

Folketingets pressefoto af Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard
Del artiklen her:

Var Fredericias afgåede og skandaliserede borgmester Jacob Bjerregaard i et forhold med den nu fyrede kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe – og hvornår startede det i givet fald? Det spørgsmål ville Journalista.dk allerede i 2019 have et svar på fra borgmesteren.

Det hører til sjældenhederne at en kommunes økonomiudvalg politianmelder sin afgåede borgmester og netop fyrede kommunaldirektør, men det var tilfældet i den forgangne uge i Fredericia. Forhold der på en pressekonference blev forklaret med, at man ikke kun mente at have fundet uregelmæssigheder i den kommunale administration under deres ledelse. Men også at de skulle have haft det, som blandt andet er blevet omtalt som et særdeles nært forhold.

Læs også : Hjemsendt kommunaldirektør med millionløn gad ikke kører hjem : Tog på luksushotel på skatteydernes regning – igen og igen

Op til weekenden dukkede så en video op, som viste socialdemokraten og den på daværende tidspunkt forholdsvist nyudnævnte kommunaldirektør dansende særdeles tæt på en natklub i Fredericia. En video som skulle være optaget i december 2018 i forlængelse af, at kommunen havde holdt sin årlige julefrokost.

Selv om optagelserne først er dukket op til overfladen nu, har rygterne om borgmesteren og kommunaldirektørens noget atypiske forhold floreret længe. På Journalista.dk blev vi første gang bekendt med dem, da Annemarie Schou Zacho-Broe blev ansat som kommunaldirektør sommeren 2018.

Email fra daværende borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaard til Journalista.dk den 2. maj 2019

 

Lokal undren over lynkarriere for skandaliseret kommunaldirektør

Henvendelserne dengang gik på det iøjnefaldende i, at Annemarie Schou Zacho-Broe ikke kun var blevet ansat i en for en kommunaldirektør ung alder af en ansættelsesudvalg anført af Jacob Bjerregaard. Men også at hun ifølge henvendelserne havde gjort en bemærkelsesværdig hurtig karriere hos Fredericia Kommune, da hun kort forinden ansættelsen som kommunaldirektør, var tiltrådt stillingen som kommunens velfærdsdirektør.

Læs også : Advokatfirma scorede 5.4 millioner kroner : Kommune mørklægger hvad skatteyderne betalte for

På Journalista.dk konfronterede vi tilbage i foråret 2019 Jacob Bjerregaard med rygterne, hvilket skete i en email med ordlyden :

– Efter det for mig oplyste, har du igennem en længere periode været i et forhold med Annemarie Schou Zacho-Broe, uanset at I begge er gift med andre. Et forhold der efter det for mig oplyste skulle være indledt, inden at hun blev ansat som kommunaldirektør. Hvorfor du således har medvirket til hendes ansættelse, uanset at du var i et forhold med hende. Er dette korrekt forstået?

Læs også : Kommunaldirektør fyret efter 4 år på posten : Scorer gyldent håndtryk på 1.8 millioner kroner

Bedømt på svaret fra Jacob Bjerregaard var det tilsyneladende helt ny viden, at han skulle have haft andet end et professionelt forhold til sin kommunaldirektør – på trods af blandt andet den forudgående nærkontakt på et dansegulv efter en julefrokost :

– Det er ny viden for mig, at jeg skulle være i et forhold med kommunaldirektør, Annemarie Schou Zacho-Broe. I forhold til dine oplysninger er det ikke korrekt forstået. Hverken det ene eller det andet.

Den forestående politiundersøgelse vil være med til at afgøre, om oplysningerne fra Jacob Bjerregaard tilbage fra 2019, rent faktisk var rigtige.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*