Advokatfirma scorede 5.4 millioner kroner : Kommune mørklægger hvad skatteyderne betalte for

Del artiklen her:

Millionerne ruller i disse år fra kommunerne til specielt de store advokatfirmaer. Men hvad det eksempelvis er Fredericia Kommune har betalt millioner af kroner til et københavnsk advokatfirma for, henstår noget i det uvisse.

juristkontoret

– Jeg skriver til dig efter, at PUBLICURE Advokatfirma og Prokura har ført drøftelser med kommunaldirektør Michael Holst om gennemførelse af et effektiveringsforløb for indkøb i Fredericia Kommune. PUBLICURE og Prokura er specialister i indkøbsoptimering både i den private og den offentlige sektor, hvilket er baggrunden for det indledte samarbejde med Fredericia Kommune og Michael Holst.

Sådan lyder indledningen på den email, som Peter Lund Meyer, partner i det københavnske advokatfirma PUBLICURE, tilbage i 2015 sendte til en fremtrædende embedsmand hos Fredericia Kommune. Det i forbindelse med et samarbejde, som den jyske kommune havde indgået med de københavnske advokater.

Læs også : Kommunal havn købte rådgivning for en million kroner hos bestyrelsesformandens advokatfirma – uden at indhente tilbud fra andre

Et samarbejde som det ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Fredericia Kommune, ikke kun blev en bekostelig affærer for skatteyderne. Men også juridisk konsulentbistand, som hverken kommunen eller advokaterne ønsker at oplyse, hvad præcist gik ud på.

Fakturaer fra Publicure Advokatfirma til Fredericia Kommune

 

Kommune fulgte leverandørs ønske om hemmeligholdelse af udført arbejde

Det ligger dog fast, at det var en særdeles givtig aftale, som PUBLICURE Advokatfirma sikrede sig hos Fredericia Kommune. Således fremgår det af de fremsendte udgiftsbilag fra kommunen, at advokaterne alene i forbindelse med en fast rådgivningsaftale, indenfor de seneste år har kunnet fremsende 9 fakturaer på hver 595.000 kroner.

Læs også : Kammeradvokatens gyldne voldgiftssag : Har – foreløbigt – scoret 6.3 millioner kroner

Således betalte Fredericias skatteydere i alt 5.355.000 kroner for det, der fra PUBLICURE Advokatfirmas side overfor Fredericia Kommune er omtalt som en koncessionsaftale. Men hvad det er som kommunen rent faktisk har betalt for, er ikke noget som hverken advokatfirmaet eller kommunen har lyst til, skal komme til offentlighedens kendskab.

Læs også : Kammeradvokaten amok i timeforbrug i Kasi-Jesper-sag : Brugte 860 advokattimer på at tabe i Højesteret

Således krævede advokatfirmaet at Fredericia Kommune skulle hemmeligholde alle væsentlige dele af de aftaler, der var indgået i forbindelse med den store ordre. Et ønske man fra kommunens side valgte at efterkomme, ved at overstrege kontrakterne på en måde, så de fremstår som efterretningsrapporter udleveret fra en efterretningstjeneste.

En afgørelse Journalista.dk har valgt at indbringe for det kommunale tilsyn.

Mørklagt kontrakt mellem Fredericia Kommune og Publicure Advokatfirma

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*