Podcast #9 : Danmarkshistoriens første fake news – om plagiater indenfor medieverdenen

Del artiklen her:

På Journalista.dk oplever vi løbende, at langt større medier går ind og ”overtager” vores historier og vinklinger – og vi er langt fra alene. Det kan du høre om i vores podcast, der sætter fokus på fænomenet.

I podcasten kan du høre om tre konkrete historier, som efter at være blevet bragt på Journalista.dk, pludselig er dukket op på andre og langt større medier med reelt samme vinklinger og dokumentation.

Nemlig historien om Ekstra Bladets dækning af et interview mellem Søren Brostrøm og Tine Götzsche, Aarhus Stiftstidendes dækning af udgifterne for Aarhus Kommune til DHL-Stafetten og NordjyskEs artikler om et spareseminar for Region Nordjylland afholdt på et dyrt hotel.

I podcasten kan du også høre interviews med :

– Lennart Kiil fra Folkets.dk om Mediemøllen,

– Teleanalytiker John Strand om aftaler indgået med journalister, og

– Rikki Tholstrup Jørgensen fra Media Group Denmark om krediteringer.

Samtidig kan du høre hvordan det lød, da vi konfronterede journalist Michael Sand Andersen fra NordjyskE – og omtale af James Kristoffer Miles fra Ekstra Bladet og Jan Schouby fra Århus Stiftstidende. Ligesom vi også fortæller historien om det, som ifølge Ekstra Bladet var Danmarkshistoriens første fake news. Men som i virkeligheden var en artikel, som avisen tidligere havde indgået aftale om køb af – en aftale Ekstra Bladet dog efterfølgende løb fra. 

Du kan høre podcasten, ved at klikke på playeren her under

juristkontoret

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*