Kommune belønner advokater med kæmpe millionbeløb efter tabt voldgiftssag

Pressefoto fra Fredericia Kommune af Annemarie Zacho-Broe taget af Claus Fisker
Del artiklen her:

Advokaternes regning til Fredericia Kommune var i dén grad til at føle på, selv om de tabte en højt profileret voldgiftssag mod en skandaleramt kommunaldirektør.

I USA bliver advokater ofte aflønnet i forhold til, om de vinder eller taber retssager. Det ved at de ved sejre kan opkræve et større salær, end hvis de taber.

Sådan forholder det sig ikke i Danmark, hvor advokaterne har sikret sig en fast aflønning typisk opgjort på timebasis. Hvilket som Bjørknæs.dk nu kan afslører, kan være en særdeles fornuftig – selv efter overraskende nederlag.

Det i forlængelse af en sag om bortvisningen af den skandaleramte nu tidligere kommunaldirektør i Fredericia Kommune, Annemarie Zacho-Broe. Den faldt efter at hendes politiske chef, den socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard, måtte gå af efter tilsyneladende at have sikret sig en attraktiv byggegrund i strid med reglerne. Kommunaldirektørens bortvisning fulgte efter, da hun blev beskyldt for at have haft et meget personligt forhold til Jacob Bjerregaard.

Efterfølgende førte DJØF på vegne af Annemarie Zacho-Broe en voldgiftssag mod Fredericia Kommune, for ad den vej at sikre hende et gyldent håndtryk. Hvilket blev sikret tidligere på sommeren, da voldgiften nåede frem til, at hun uberettiget var blevet fyret.

Men selv om Fredericia Kommunes advokater overraskende tabte sagen, har den alligevel sikret sig et større millionbeløb på at føre den.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. DJØF er ligesom græshopper – der er særregler for dette segment og kun smuler tilbage til resten, når de har været der.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*