Koncerter og kendisser : Fattige nordjyder brænder millioner af på Folkemødekopi – og deltagelse på Bornholm

Del artiklen her:

Samtidig med at nordjyske lokalpolitikere igen og igen har krævet større skatteindtægter og yderligere hjælp fra staten, er kommunen de leder storsponsor for en række dyre arrangementer med Folkemødet som centrum.

Siden Folkemødet for første gang så dagens lys i 2011, har demokratifestivalen på noget nær rekordtid, sikret sig en afgørende plads i den politiske kalender. Uanset de stærkt stigende priser på Bornholm, valfarter politikere, embedsmænd og interesseorganisationer stadig i stor stil til klippeøen.

Den store succes har samtidig gjort, at en række specielt jyske kommuner, har lavet deres egne minikopier af Folkemødet. Eksempelvis i Vejle, hvor skatteyderne tidligere har måttet op med 500.000 kroner, for at den østjyske by kunne afholde sin egen Folkemødekopi.

Et langt dyrere mini-Folkemøde er Naturmødet, der hvert år løber af stablen over én weekend i maj. Det sker i Hirtshals placeret i Hjørring Kommune, der også er Naturmødets storsponsor. Det på trods af, at den nordjyske kommune igen og igen har beklaget sig over, at den grundet restriktioner fra statsligt hold for skatteopkrævningerne, har haft store problemer med at få de økonomiske ender til at mødes.

Del af Hjørring Kommunes opgørelser over udgifter til Naturmødet 2022

 

Miniudgaven promoverede sig på det rigtige Folkemøde

Men at Hjørring Kommune fast er blandt ansøgerne til den såkaldte Fattigdomshjælp, som staten uddeler til de hårdest ramte kommuner, var dog ikke til at se i forbindelse med Naturmødet i 2022. Således viser de fremsendte opgørelser Hjørring Kommune har udleveret til Journalista.dk på baggrund af reglerne om aktindsigt, at udgifterne løb op i 3.749.615 kroner.

En del af forklaringen på skatteydernes iøjnefaldende udgifter, skal blandt andet findes i de koncerter og kendistilknytningen, som Naturmødet endnu engang gjorde brug af. I 2022 drejede det sig blandt andet om en koncert med Halberg & Friends, der løb op i 36.750 kroner. Ligesom naturvejlederen Vicky Knudsen fik 50.000 kroner, for én weekends arbejde.

Det var dog langt fra den eneste gang i år, at Vicky Knudsen var blandt trækplastrene for Naturmødet. Således repræsenterede hun også organisationen i meget høj grad finansieret af Hjørring Kommune, da den var massivt til stede ved årets udgave af det rigtige Folkemøde på Bornholm.

Fakturaer i forbindelse med Naturmødet 2022

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*