Flere hundrede tusinde kroner brændt af på ansættelse af direktør – som holdt få måneder

Region Sjællands pressefoto af Annemarie Schou Zacho-Broe
Del artiklen her:

Det blev en dyr oplevelse for skatteyderne, da Region Sjælland ansatte skandaleombruste Annemarie Schou Zacho-Broe som direktør. En udgift de har måttet til lommer for at betale, selv om hun kun holdt få måneder i jobbet.

– Region Sjælland har ønsket en ny profil til at stå i spidsen for regionens administration.

Sådan lød en del af den pressemeddelelse, som Region Sjælland udsendte i slutningen af september. Det i forbindelse med, at man tog afsked med Annemarie Schou Zacho-Broe, der blot en håndfuld måneder tidligere, var blevet ansat som direktør for den sjællandske region.

En ansættelse der i sig selv må anses for at have været særdeles kontroversiel, fordi Annemarie Schou Zacho-Broe tidligere har været en del af en kommunal skandale. Det i 2021 i forbindelse med Jacob Bjerregaard Jørgensens afsked som borgmester i Fredericia, efter sagen om en byggegrund, som socialdemokraten købte på en særdeles iøjnefaldende måde – efter Annemarie Schou Zacho-Broe som daværende kommunaldirektør på en lige så markant måde, havde været en del af sagsbehandlingen.

Ikke kun grundet sin stilling som øverst placerede embedsmand i den jyske kommune, men også fordi hun igennem en længere periode havde været rygtet til at have haft et ualmindeligt tæt forhold til netop Jacob Bjerregaard Jørgensen.

 

Omkring kvart million kroner for at finde frem til Annemarie Schou Zacho-Broe

Selv om Annemarie Schou Zacho-Broe kun var ansat i omkring 5 måneder i år fra påske som direktør for Region Sjælland, blev det alligevel en dyr affærer for skatteyderne overhovedet at få hende ansat. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos regionen.

Her af fremgår at opgaven med at finde frem til egnede kandidater til direktørstillingen, blev lagt i hænderne på headhunterne fra Genitor. En opgave som firmaet i første omgang først på året kunne sende en faktura til Region Sjælland på 109.368 kroner for, hvilket ifølge de udleverede bilag skete for såvel bistand i forbindelse med direktøren som annonceringsomkostninger.

I midten af marts i år, kunne firmaet så fremsende sin anden regning til Region Sjælland, hvilket lød på 103.125 kroner. Det for hvad rekruteringsfirmaet omtalte som ”bistand i forbindelse med ansættelse af regionsdirektør – 2. rate” og ”ekstra kandidatvurdering”.

Således måtte skatteyderne i alt af med 212.493 kroner til Genitor, uanset at succeen i forbindelse med Annemarie Schou Zacho-Broe syntes til at overskue.

 

Andre artikler om Annemarie Schou Zacho-Broe

Skandaledirektør har udsigt til nyt gyldent håndtryk : Denne gang 4 millioner kroner – efter et halvt års arbejde

Skandaleborgmester ansat af socialdemokratisk partifælle : 1.1 millioner kroner i årsløn – betalt af dig

Kommune belønner advokater med kæmpe millionbeløb efter tabt voldgiftssag

Borgmester benægtede i 2019 overfor Journalista.dk på skrift forhold til sin kommunaldirektør – på trods af vedholdende rygter

Hjemsendt kommunaldirektør med millionløn gad ikke kører hjem : Tog på luksushotel på skatteydernes regning – igen og igen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*