Hvad tjener toppen embedsværket rundt om i landets kommuner? Det kan du få svaret på i vores undersøgelse, som vi har indhentet via aktindsigter hos de 98 kommuner.
Nok er nok.
Sådan lyder et udbredt slogan fra de offentligt ansattes faglige organisationer, når det handler om krav om lønforhøjelser til medlemmerne. Forstået på den måde, at de offentligt ansatte som eksempelvis de kommunale embedsmænd anser sig for at være lavt lønnet – og derfor har behov for omgående store lønforhøjelser.
Men hvad tjener offentligt ansatte som eksempelvis den kommunale top egentligt? For at undersøge dét, har vi på Journalista.dk indhentet aktindsigter i lønningerne for samtlige landets kommuners direktionsmedlemmer. Det har vi gjort ved at spørge om såvel den udbetalte årsløn før skat inklusiv diverse tillæg som fx lokalløn, ligesom opgørelserne også indeholder pensionsindbetalingerne, som kommunerne i 2022 betalte til direktionsmedlemmerne. Hvis direktionsmedlemmet ikke var ansat hele året, er hans eller hendes årsløn opgjort på baggrund af månedslønningerne, som kommunen har anført i aktindsigterne.
Undersøgelsen om lønforholdene for kommunernes direktionsmedlemmer er en forlængelse af lignende gennemgange, som vi gennemførte i 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 og 2016. Derved kan du se, hvordan hvordan lønningerne har udviklet sig for kommunernes topfolk indenfor de seneste år.
Du kan læse mere om undersøgelsen og dens resultater i disse artikler
Top 100 : Her er Danmarks bedst lønnede kommunale embedsmænd
Danmarks bedst lønnede kommunale embedsmand : Scorer 2.7 millioner kroner om året
Kommunerne er opstillet i alfabetisk rækkefølge og ved at klikke på linksne, kan du finde frem til direktionernes lønninger over alt i landet.
Vær den første til at kommentere