Mordere afsoner med fodlænke – sammen med voldtægtsforbrydere og pædofile

Pressefoto fra Kriminalforsorgen
Del artiklen her:

Selv om man er blevet idømt nogle af landets strengeste straffe betyder det ikke, at man af den grund kommer til at afsone i et fængsel – i stedet kan det ske under hjemlige forhold via fodlænker.

365.

Så mange afsonede ifølge Kriminalforsorgen den 9. oktober i år deres straffe med fodlænger, hvilket fremgår af et svar, som forsorgen via justitsminister Peter Hummelgaard netop har fremsendt til Folketingets Retsudvalg. Det efter et spørgsmål fra Dansk Folkepartis Mikkel Bjørn om antallet af afsonere med fodlænker – og hvad de er dømt for.

Ifølge opgørelsen fra Kriminalforsorgen er det måske ikke så overraskende mindre alvorlige forbrydelser som tyveri, brugstyveri, hæleri og færdselsovertrædelser, hvor der i høj grad gøres brug af fodlænker til afsoning af fængselsstraffe.

Med på listen er dog også langt mere overraskende forhold som to personer, der er dømt for forsætlige drab. Samtidig må det anses for markant, at i alt 11 personer dømt for enten voldtægt eller voldtægtsforsøg også afsoner i privaten via brugen af fodlænker. Det samme gør sig gældende for tre andre personer, der er dømt for ”anden sædelighedskriminalitet samt incest”.

Forsorgen skelner mellem to former for fodlænker – de såkaldte front-door- og backdoor-lænker, hvor back-door-lænkerne indeholder langt færre begrænsninger end front-door-lænkerne.

 

Andre artikler om fængsler og Kriminalforsorgen

Afsløring : Fanger får kunst for millioner – gigantisk vægmaleri pryder deres gymnastiksal i luksusfængsel

Gigantiske kampagner med begrænset effekt : Tosifret millionbeløb brændes af på ét år til rekruttering af fængselsbetjente

Pris per Christian Fuhlendorff-podcast om fængselsbetjente : 100.000 kroner

Bureaukrat fik løn fra kommune og fængsel – samtidig : Scorede 2.475.080 kroner i 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*