Gigantiske kampagner med begrænset effekt : Tosifret millionbeløb brændes af på ét år til rekruttering af fængselsbetjente

Pressefoto fra Kriminalforsorgen
Del artiklen her:

Det er blevet en særdeles dyr affærer for skatteyderne at betale for, at Kriminalforsorgen gennemfører en lang række kampagner i forsøget på at tilknytte nye fængselsbetjente – specielt fordi prisen er stærkt stigende.

Millionudgifter for produktionen og markedsføringen af en håndfuld podcasts fra komikeren Christian Fuhlendorff. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk efter et langtrukket forløb har fået udleveret fra Kriminalforsorgen.

Podcastserien fra Christian Fuhlendorff, der på mange måder fremstår nærmest identisk med tidligere produktioner udsendt af Kriminalforsorgen, er dog langt fra enestående, når man ser på skatteydernes udgifter til hvervekampagnerne. Det skyldes de meget store udgifter, som forsorgen de seneste år blandt andet har brugt på et roadshow i et overskueligt antal byer, dyre computerspil og en såkaldt hyggevideo om biler.

Læs også : Millionregning for Christian Fuhlendorff-podcasts – men du må ikke vide hvad der blev betalt for

Udgifter der de seneste år har været stærkt stigende, hvilket fremgår af aktsigter opnået af Journalista.dk hos Kriminalforsorgen. Hvilket dog ikke synes at have løst det grundlæggende problem, at antallet af ansøgere til uddannelsen som fængselsbetjent, langt fra har været tilfredsstillende.

 

Fordobling af udgifterne på kun 3 år

Det kan være blandt årsagerne til, at udgifterne til hvervekampagnerne indenfor blot få år næsten er fordoblet. Forhold der fremgår af aktidnsigter, som Journalista.dk har opnået hos Kriminalforsorgen.

Læs også : Kriminalforsorgen fyrer den af til Folkemødet : Lejer sommerhuse for over 110.000 kroner

Således oplyser den skatteyderfinansierede organisation, at den i 2019 betalte 6.6 millioner kroner til produktionen af hvervekampagnerne og den efterfølgende markedsføring. En udgift der året efter faldt til 4.9 millioner kroner, inden det store checkhæfte for alvor blev fundet frem i 2021. Her lød den samlede udgift på 11.7 millioner kroner, hvilket blev overgået i 2022 med et samlet prisskilt på 12.9 millioner kroner.

Læs også : Brænder 1.1 million af på computerspil: Kriminalforsorgen med gigantisk reklamebudget – hvis størrelse forsøges holdt skjult

Hvor store problemer Kriminalforsorgen har med at tiltrække nye fængselsbetjente, kan ses ved at der anslåes aktuelt at mangle 700. Et tal der inden få år vil stige drastisk, så der vil være i størrelsesordenen 1.500 ubesatte stillinger.

Kriminalforsorgens udgifter til hvervning af fængselsbetjente i 2022

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*