DR ansætter 28-årig med få års erfaring i millionjob – mørklægger hendes eksakte aflønning

Del artiklen her:

Det eneste DR ønsker at oplyse er, hvem der stod bag ansættelsen af den unge englænder, som på rekordtid har sikret sig et af de højest profilerede jobs indenfor sit område i Danmark.

Det hører til sjældenhederne, at en 28-årig med kun få års forudgående erhvervserfaring, sikrer sig et højt profileret stilling. Men det er fra den 1. august tilfældet for Charlotte Rowan, der overtager posten som dirigent for DR Pigekoret.

I forbindelse med offentliggørelsen af ansættelsen af Charlotte Rowan slog Danmarks Radio blandt andet på, at hun havde ”erfaring som kordirigent i både England og Danmark”. Det på trods af at hun ifølge sin LinkedIN-profil først efter at være flyttet til Danmark i 2018, begyndte videreuddannelsen som dirigent – og alene indenfor området har tre års erfaring som leder af drengekoret i Herning Kirke.

Læs også : Festdag på DR : Alle ansatte får kæmpe lønforhøjelser

Alligevel har hun sikret sig stillingen som dirigent for DR Pigekoret, der må formodes at ligge i en lønramme på den gode side af millionen. Det kan blandt andet ses ved, at selv DR-medarbejdere på redaktørniveau, efterhånden nærmer sig en årlig millionindtægt.

 

Ønsker kun at oplyse hvem der stod bag ansættelsen af Rowan

Men hvad Charlotte Rowan præcist kommer til at tjene er dog ikke noget, som DR Jura, Danmarks Radios juridiske afdeling, ønsker at offentligheden skal have adgang til oplysninger om.

Læs også : Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

Det fremgår af en email, som DR Jura har sendt til Journalista.dk :

– Det er DRs vurdering, at Charlotte Rowans lønoplysninger samt oplysninger om proceduren for hendes ansættelse er undtaget fra aktindsigt efter radio- og fjernsynslovens § 86, stk. 1, idet materialet vedrører DR’s programvirksomhed og forretningsmæssige forhold i tilknytning til DR’s programvirksomhed.

Læs også : Lønfesten fortsætter på DR : Direktionen tjener nu 12 millioner kroner om året – før bonusser

Det eneste DR Jura ønsker at oplyse om er, hvem der stod for ansættelsen af Charlotte Rowan :

– DR kan oplyse, at følgende var medlemmer af ansættelsesudvalget: Kim Bohr (Ensemble og Koncerthuschef), Anne Karine Prip (Kunstnerisk leder), Susanne Wendt (Korleder), Hanne Culmsee (Producent), Henriette Nederby (Sangpædagog) og Natascha Dexters (Underdirektør for DR Kultur, Børn og Unge).

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Havde ansættelsesudvalget bestået af 4 mænd og 1 kvinde, og ansat en mand, ville protesterne være højlydte.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*