Festdag på DR : Alle ansatte får kæmpe lønforhøjelser

Del artiklen her:

På trods af at de ansatte hos statsmediet Danmarks Radio de seneste år har sikret sig markante lønstigninger, kan de fra og med i dag se frem til endnu en – der næsten uden undtagelse går til alle medarbejderne.

4 millioner kroner.

Sådan lyder den årlige lønseddel efterhånden på for generaldirektør Maria Rørbye Rønn, når der sker medtagelse af pensionsindbetalinger fra statsmediet. Dermed er der tale om, at DRs øverst placerede embedsmænd, tjener omkring 2½ gange så meget som den siddende statsminister.

Det er langt fra kun Maria Rørbye Rønn, der kan siges at have sikret sig en særdeles iøjnefaldende aflønning. Det er nemlig ikke kun tilfældet for statsmediets andre direktionsmedlemmer, for også på redaktionschefsniveau er lønnen særdeles fornuftig.

Læs også : Scorer gyldent håndtryk på 1.6 millioner kroner – efter ét års ansættelse hos DR

Det drejer sig eksempelvis om redaktionschefen for en del af P3, Isabella Hindkjær, hvis ansættelse tidligere på året trak store overskrifter, efter hun offentligt fortalte om sin venstreorienterede tilgang til sin nye stilling. Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk, at hun for fremtiden kan se frem til en årsløn på 854.093 kroner.

 

Endnu ikke afklaret hvilke chefgrupper der modtager lønforhøjelserne

Hvor lang tid Isabella Hindkjær må nøjes med årslønnen lige over de 850.000 kroner er dog et åbent spørgsmål, efter Danmarks Journalistforbund i den forgangne uge kunne offentliggøre det, som organisationens formand, Tine Johansen, overfor Journalisten omtalte som ”markante lønstigninger”. Det skyldes at ifølge hende, får alle DR-ansatte inklusiv freelancere de to kommende år en lønstigning på i alt 6.04%, hvoraf halvdelen træder i kraft fra og med i dag den 1. juni.

Læs også : Lønfesten fortsætter på DR : Direktionen tjener nu 12 millioner kroner om året – før bonusser

Uanset udmeldingen fra Tine Johansen er der dog en gruppe af medarbejdere, som ikke omfattes – nemlig de kontraktsansatte som eksempelvis Maria Rørbye Rønn og forskellige chefgrupper. Overfor Journalista.dk oplyser DRs presseafdeling i en email, at det endnu ikke er fastlagt, hvorvidt Isabella Hindkjær er blandt dem, som får ekstra i lønposen.

Læs også : DR fyrede unødvendig chef – og forgyldte ham på vej ud af døren med gyldent håndtryk

Er hun det vil hun kunne se frem til at modtage en lønforhøjelse over de kommende to år på lige over 50.000 kroner, så hendes årlige indtjening inklusiv pensionsindbetalinger vil komme til at stå skatteyderne i mere end 900.000 kroner.

Læs også : DR-ansatte gør klar til strejke : Kræver årsløn på mindst 600.000 kroner for menige journalister

Det ligger dog fast, at eksempelvis menige DR-journalister er omfattet. Som Journalista.dk tidligere har beskrevet, tjener de i forvejen på den gode side af 600.000 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*