Musikere fik 300.000 kroner i coronahjælp – kun 17.000 kroner gik til hovedformålet

KORMAs domicil i Aalborg
Del artiklen her:

Der var langt fra dét som støttebeløbet hovedsageligt blev givet til – og så hvad en kommunal aalborgensisk musikorganisation faktisk brugte pengene på. I stedet for en blivende mobil scene, blev tilskuddet næsten uden undtagelse brugt på koncerter.

– On the road – en mobil scene til vækstlagsmusikere.

Sådan lød overskriften på den støtte på 300.000 kroner, som Aalborg Kommune udbetalte i forbindelse med sin såkaldte Genstartspakke til unge kusntnere og talenter i 2021. En håndsrækning til hovedsageligt unge musikere og scenekunstnere, der var ekstra hårdt ramt af coronanedlukningerne.

Ud af en samlet støttepakke på 15 millioner kroner, gik de 300.000 kroner til KORMA, der er det kommunale såkaldte kompetencecenter for rytmisk musik.

Læs også : Endnu en minister med coronaløgn : Kendte alt til forholdsregler i Operaen – som han igen og igen brød sammen med sin spindoktorkone

Ifølge udtalelsen fra Aalborg Kommune i forbindelse med udbetalingen, modtog KORMA det hovedsageligt til brug for ombygningen af en kassevogn, så den efterfølgende kunne fungere som en mobil scene :

– En omdannet ladvogn/kassebil skaber rammen om for en mobil scene hvor musikere/vækstlagsmusikere, kan komme og spille hvor som helt i kommunen – torvedage, byfester, festivaler, aktiviteter nede ved haven. Bilen udstyres med et lydanlæg, backline og generator. Det er en billig måde at skabe aktivitet på enten med en 30 minutters performance og så videre til næste by eller 3-4 timers program.

 

Kommunal organisation : Ønsket var at skabe lokal aktivitet

Aktindsigter opnået af Journalista.dk hos KORMA, viser dog et noget andet billede af, hvordan de kommunale musikfolk brugte midlerne. For i stedet for at anvende langt størstedelen af de 300.000 kroner på at ombygge en kassebil til en scene, gik pengene reelt til at holde koncerter.

Således fremgår det af de udleverede bilag, at det kun var 16.859 kroner, der faktisk gik til opbygningen af den mobile scene.

Læs også : Minister fanget i løgn : Påstod ikke at kende til specielle coronaregler i Operaen – som hun brød igen og igen sammen med sin spindoktormand

Uanset at hovedformålet med tilskuddet fra Aalborg Kommune til KORMA den mobile scene, mener den kommunale organisation ikke, at udbetalingen er blevet brugt i strid med hensigterne. Det oplyser dens pressemedarbejder i en email til Journalista.dk :

– Selvom projektbeskrivelsen særligt forholder sig til den metode, man vil benytte til at afholde koncerter, er der ikke tale om at KORMA har anvendt støtten til andet end det tiltænkte formål. Jeg formoder, at man har valgt at fokusere sin tekst på den del af projektet, der kræver størst forklaring. Som et projekt med det formål at skabe aktivitet i kommunen og at støtte unge kunstnere og talenter, ses koncerterne og udgifterne forbundet hermed som en integreret del af projektets formål.

Aalborg Kommunes tildeling af tilskud til KORMA og KORMAs leje af varebil
Fakturaer afholdt af KORMA på baggrund af tilskud til Aalborg Kommune

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*