Millionregning for Christian Fuhlendorff-podcasts – men du må ikke vide hvad der blev betalt for

Pressefoto af Christian Fuhlendorff
Del artiklen her:

Regningerne har de seneste år på det nærmeste stået i kø hos Kriminalforsorgen, når det har handlet om at markedsfører uddannelsen som fængselsbetjent. En udvikling der fortsætter i forhold til podcasts med Christian Fuhlendorff i hovedrollen.

Hos Kriminalforsorgen er der ét problem, der for alvor fylder – nemlig manglen på fængselsbetjente. Overfor statsmediet TV2 anslåede forsorgen og dets politiske chef, justitsminister Peter Hummelgaard, tidligere på året, at der i 2025 vil mangle 1.000 fængselsbetjente, hvis udviklingen fortsætter.

I bestræbelserne på at knække kurven, har Kriminalforsorgen de seneste år brugt et stort millionbeløb på forskellige rekrutteringskampagner. Eksempelvis ikke kun i form af en markant millionudgift til et roadshow i nogle få byer og en dyr såkaldt hyggevideo om betjentenes biler, men også store kampagner på landsdækkende radiostationer til promovering af podcasts.

Læs også : Kriminalforsorgen bruger 1.281.250 kroner på podcast – men nægter at fortælle hvad pengene er gået til

I det hele taget synes podcasts at være et væsentligt indsatsområde for Kriminalforsorgen, når det handler om at tiltrække nye fængselsbetjente. Aktuelt markedsføres en lille podcastserie med komikeren Christian Fuhlendorff, der først og fremmest har lavet optagelser fra et besøg i fængsler.

 

Udgifter for 1.8 millioner kroner for podcastserie – mindst

Lige så hurtige Kriminalforsorgen har været til at hyre Christian Fuhlendorff, lige så langsom har den offentlige myndighed været, når det har handlet om at fortælle hvad skatteydernes udgifter har været til disse podcasts. Således har Kriminalforsorgen eksempelvis tidligere set stort på retningsliner udstukket af Folketingets Ombudsmand, når det handler om udlevering af fakturaerne fra komikeren og andre involveret i podcastserien.

Læs også : Kriminalforsorgen fyrer den af til Folkemødet : Lejer sommerhuse for over 110.000 kroner

Det synes dog at ligge fast, at udgifterne for de i alt fem podcasts under titlen ”Fuhlendorff i fængsel”, har stået skatteyderne i omkring 1.8 millioner kroner. Beløbet fremgår af en aktindsigt Journalista.dk har opnået hos Kriminalforsorgen. Men hvad det præcist er forsorgen har betalt for og om der er tale om det endelige beløb, henstår dog noget i det uvisse.

Læs også : Brænder 1.1 million af på computerspil: Kriminalforsorgen med gigantisk reklamebudget – hvis størrelse forsøges holdt skjult

Det skyldes at Kriminalforsorgen i forbindelse med udleveringen af udgiftsbilagene fra Christian Fuhlendorffs podcasts, har overstreget en lang række væsentlige oplysninger. Eksempelvis af hvad det præcist er for arbejde, som medierådgiveren Primetime har udført for millionbeløbet, det har modtaget i forbindelse med arbejdet på projektet.

Del af faktura i forbindelse med køb og promovering af podcasts fra Christian Fuhlendorff
Overstregede fakturaer udstedt i forbindelse med køb og promovering af podcasts fra Christian Fuhlendorff

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*