Rejserne har stået i kø for de ledende medarbejdere hos den kommunale Royal Arena, som åbnede tidligere på måneden. Det blandt andet til USA og specielt England, hvor medarbejderne har været på en række dyre besøg.
– København får nu en arena af høj international standard, som kan rumme nationale og internationale musik-, kultur- og sportsarrangementer til glæde for byens borgere og gæster.
Så kort beskriver Royal Arena sig selv på sin hjemmeside i forhold til, hvad københavnerne og andre brugere af superarenaen, der til koncerter kan rumme 16.000 tilskuere, kan forvente sig, når dørene for alvor åbnes hen over foråret.
En investering på omkring 700 millioner kroner, hvoraf halvdelen kommer fra Københavns Kommune.
Men det er langt fra alle 350 millioner kommunale skattekroner, som er gået til selve bygningerne, håndværkere og arkitekter. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i det forbrug, som virksomheden bag Royal Arena har afholdt til eksempelvis udenlandsrejser.
Først og fremmest i de studieture, som er blevet afholdt til USA, Manchester og Dublin.
Faste gæster i Manchester og London
Ifølge de fremsendte bilag, var det langt fra normen at Royal Arenas udsendte gjorde brug af billigselskaber som Ryanair, når turen gik mod de engelske øer. Specielt ved flyvningerne til Manchester og London, som i 2012 og 2013 nærmest stod i kø for den daværende daglige leder. I perioden mellem januar 2012 og november 2013, besøgte han de to byer sammenlagt 13 gange.
Alene flyregningerne til de to engelske storbyer løb i denne periode op i 202.984,88 kroner, hvoraf den daglige leder stod for langt størstedelen. Kun sjældent, som januar og maj 2013, var der andre Royal Arena-medarbejder med på maskinen til England. Dyrest og oftest besøgt var London, som tegnede sig for en samlet udgift på 125.089 kroner.
Omvendt var der fyldt godt op med medarbejdere fra københavnske hal, da turen i april 2013 gik til USA. Her havde den daværende daglige leder for Royal Arena følgeskab af fem kollegaer, hvilket også kunne aflæses på flybilletternes pris, som i sig selv løb op i 124.335 kroner.
——-
Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.
Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.
Vær den første til at kommentere