Rejsende i skrald : Vestforbrænding med rejsefeber

Del artiklen her:

Besigtigelser af skraldeanlæg overalt i Europa – og konference på Oslo-båden. Det er normen for den kommunale Vestforbrænding, som gør brug af dyre svipture på skatteydernes regning.

– Vestforbrænding står for at skabe koordinerede stordriftsfordele både i affaldsindsamlingen og energidistributionen. Vestforbrænding er med til at koordinere de fremtidige energiinvesteringer i Region Hovedstaden. Det foregår i projektet Energi På Tværs.

Sådan lyder det på Vestforbrændingens hjemmeside i forbindelse med, at det kommunalt ejede skraldeselskab markedsfører de forskellige former for innovation, som det Glostrup-baserede selskab er involveret i. Et af arbejdsområderne er indførelsen af et ensartet affaldssorteringssystem, som går under navnet Indsamling På Tværs.

Hvad Vestforbrændingen, der er ejet af 19 kommuner i hovedstadsområdet, dog ikke fortæller er, at en stor del af denne inspiration synes at være opnået i forbindelse med dyre studieture til en lang række lande.

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i eksempelvis rejser til Færøerne, Brasilien, Norge og Østrig.

 

Forkærlighed for Norge – og Oslo-båden

Ifølge de fremsendte bilag tegner der sig et billede af en kommunal arbejdsplads, som har en stor forkærlighed for Norge. I hvert fald har man indenfor de seneste år aflagt to besøg i det norske, således at destinationen begge gange har været Oslo.

Først i 2013 hvor 27 deltagere drog til den norske hovedstad, hvilket kostede skatteyderne 165.000 kroner. Eller hvad der svarer til mere end 6.000 kroner for hver af deltagerne på rejsen, som blot bestod af en enkelt overnatning – mellem den 17. og 18. september.

Eller næsten det tredobbelte af, hvad det i 2015 kostede at sende en ny delegation fra Vestforbrændingen til Oslo. Denne gang med Oslo-båden, hvilket løb op i 55.518 kroner.

 

Kort men dyr sviptur til alpeby

En gennemgang af Vestforbrændingens rejsebilag viser, at de kommunale skraldefolk ikke kun holder sig til de nordiske lande, når de drager på studieture. På samme måde som brugen af dyre og korte rejser, heller ikke er noget som Vestforbrændingen først er begyndt på indenfor de seneste år.

Eksempelvis tog de i 2011 til Graz i Østrig, hvilket dette år skete i dagene mellem den 29. og 30. september.

Her blev der via et rejsebureau bestilt 13 returbilletter, så de udsendte kunne nå frem til overnatningen på Hotel Das Weitzer. Et klassisk hotel i den østrigske storby, hvis 4 stjerner samtidig gør det til et af byens absolut bedste overnatningssteder. Middagen blev dog lagt ude i byen, hvilket skete på den historiske Restaurant Landhaus Keller.

Prisen for Vestforbrændingens tur til Graz, var dog særdeles nutidig. I alt stod den skatteyderne i 66.305,75 kroner – eller hvad der svarer til 5.100 kroner for hver af de 13 deltagere.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*