Uskiftet bo – hvilke konsekvenser har den længstlevende ægtefælles misbrug af de fælles midler?

Del artiklen her:

Hvad sker der hvis en ægtefælle der sidder i uskiftet bo misbruger sin adgang til midlerne – og hvordan skal arvingerne reagerer?

Når en ægtefælle får lov til at sidde i uskiftet bo, så følger der en række konsekvenser med. Først og fremmest at det uskiftede bos midler, skal behandles på en god og ordentlig måde. Tommelfingerreglen er, at den længstlevende ægtefælle skal behandle midlerne i boet på samme måde, som hvis den afdøde partner havde været i live.

Hvis den længstlevende ægtefælle alligevel misbruger sin adgang, vil det kunne få flere forskellige konsekvenser. Den almindelige er, at beløbet der er misbrugt skal betales tilbage til boet, som efterfølgende skal skiftes. Hvilket vil sige, at arvingerne skal have udbetalt sin arv – og således ikke længere vente på, at længstlevende også afgår ved døden.

Hvis man som arving bliver opmærksom på et misbrug af midler fra et uskiftet bo, bør man ikke kun rette henvendelse til den længstlevende ægtefælle, men også skifteretten. Det er nemlig den der i sidste ende skal afgøre, om der faktisk er sket misbrug og hvilke konsekvenser, dette i givet fald måtte få.

Uskiftet bo kan i det hele taget kun bevilges, hvis begge ægtefæller var enige om det. Et ønske som de typisk vil angive i et såkaldt gensidigt testamente, hvilket Juristkontoret er specialister indenfor grundet deres fokus på familieretten. Dem opretter firmaets jurister for kun 1.499 kroner inklusiv moms, hvilket sker med prisgaranti.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*