Gensidige testamenter – hvilke konsekvenser har de og hvordan oprettes de

Del artiklen her:

Hvad er et gensidigt testamente – og hvilke muligheder giver det for ægtefæller at oprette et testamente sammen?

Hvis et par har været sammen i mange år er det naturligt, hvis de ønsker at sørge for, at den længstlevende af dem, modtager mest muligt arv. Samtidig kan et ønske også være, at børnenes arv i første omgang begrænses mest muligt, så den længstlevende af ægtefællerne eksempelvis kan blive boende i det fælles hus også efter at være blevet alene.

En populær måde at gøre det på, er ved at oprette et gensidigt testamente. Det vil sige et testamente partnerne opretter sammen, hvor de normalt også vil tildele hinanden mest muligt i arv. Det gør omvendt, at der så meget logisk bliver mindre til andre, hvilket ofte vil være børn, som parret enten har fået sammen eller med andre.

Gør ægtefæller brug af et gensidigt testamente, vil de samtidig næsten kunne fjerne den såkaldte tvangsarv. Det vil sige den del af ens arv, man ikke selv kan råde over, fordi arvelovgivningen har fastsat fordelingen. Tidligere har tvangsarven været helt oppe på halvdelen af ens arv, men de seneste ændringer af arvelovgivningen har gjort, at ægtefæller ved at oprette gyldige testamenter, kan arve 15/16 af hinandens værdier.

Det sker typisk ved oprettelsen af et gensidigt testamente, hvilket Juristkontoret har specialiseret sig i. Det tager firmaets jurister kun 1.499 kroner for, hvilket både er inklusiv moms og en prisgaranti.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*