Gensidigt samlevertestamente – hvilke konsekvenser har de og hvordan oprettes de?

Del artiklen her:

Hvad er egentligt forskellen på et udvidet samlevertestamente og et gensidigt samlevertestamente?

Det kunne måske lyde som testamenter, der reelt var ens – men der er faktisk en række forskelle på de udvidede samlevertestamenter og de gensidige samlevertestamenter. Den måske mest afgørende er at samlevere ved de udvidede samlevertestamenter kan testamentere op til 7/8 af deres formue til hinanden, så er det kun 3/4 af formuerne samleverne kan råde frit over i testamenter, hvis de gør brug af de gensidige samlevertestamenter.

For at kunne bruge det udvidede samlevertestamente er der en række forudsætninger, der skal være opfyldte. I praksis hovedsageligt at parret har børn sammen, ligesom de også skal have fast fælles bopæl i minimum to år.

Er betingelserne ikke opfyldte, må de samlevende gå niveauet ned og i stedet gøre brug af det gensidige samlevertestamente. Under alle omstændigheder er der dog tale om en testamentsform, som giver de ugifte samlevende mulighed for at begunstige hinanden i meget høj grad.

Juristkontoret har specialiseret sig i oprettelsen af testamenter, hvilket skyldes dets fokus på familieretten. Herunder også i både udvidede samlevertestamenter og gensidige samlevertestamenter, som firmaets jurister har en fast pris på – nemlig 1.499 kroner inklusiv prisgaranti.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*