Afkald på forventet arv – arveafkald

Del artiklen her:

Hvorfor kan det nogle gange være en god idé at give afkald på arv – og er det muligt at modtage betaling for det?

Når man arver, kommer det mange gange som en overraskelse. Specielt i forhold til, hvor stor en arv, som en afdød efterlader sig.

Derfor vil det også være undtagelsen til hovedreglen, når nogle arvinger ønsker at give afkald på deres arv. Det selv om at det faktisk sker overraskende ofte, specielt hvor en potentiel arving har stor gæld og derfor risikerer, at det er kreditorerne der i stedet får hele eller dele af arven udbetalt.

I sådanne situationer kan det give mening for den potentielle arving at give et arveafkald, fordi arven i så fald vil gå videre til andre – eksempelvis søskende. På samme måde som arveafkald også ofte gives som en modydelse mod, at en arving har fået udbetalt et arveforskud. Det gør at arvingen ikke efterfølgende vil kunne kræve at få udbetalt den arv, der allerede er faldet.

For at der er givet et gyldigt arveafkald, skal en række forudsætninger være opfyldte. I praksis er de væsentligste at det er afgivet skriftligt, ligesom arveafkald også kun kan gives i forhold til arv, der endnu ikke er forfalden – hvilket i praksis vil sige, at arveafkaldet skal være afgivet inden arveladeren, personen arven stammer fra, er afgået ved døden.

Juristkontoret er specialiseret i familieret, hvilket også vil sige arveafkald. Dem opretter firmaets jurister typisk i forbindelse med udarbejdelsen af testamenter.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*