Kreditorer og arv – hvilke muligheder har kreditorerne for at få udbetalt arv?

Del artiklen her:

Kan man som kreditor kræve at få adgang til en skyldners forventede arv, før den er kommet til udbetaling?

Hvis man som kreditor véd at en stor arv venter en skyldner, er det måske meget logisk så hurtigt som muligt at forsøge at få sikkerhed for, at man får udbetalt hele eller dele af arven. Det kan eksempelvis ske ved at henvende sig direkte til skyldnerens forældre, for at forklare omkring situationen.

Problemet er dog bare, at der ikke kan gøres udlæg i arv, før den faktisk er kommet til udbetaling – eller hvor arvingen har modtaget fysiske værdier som eksempelvis biler fra et dødsbo. Det uanset om skyldneren ellers stillede sin kreditor i udsigt, at dette kunne blive tilfældet.

Kreditorernes manglende mulighed for at gøre udlæg i arv før den er kommet til udbetaling gør, at mange potentielle arvinger med store gældsproblemer, ofte vil frasige sig deres arv. Derved bliver der nemlig mulighed for, at arven kan gå til andre – eksempelvis søskende.

Forudsætningen er dog, at der sker oprettelse af et gyldigt såkaldt arveafkald, hvilket Juristkontoret har specialiseret sig i grundet dets fokus på familieretten. Derfor kan firmaets jurister også hjælpe med at oprette et arveafkald, hvilket typisk sker i forlængelse af oprettelsen af et testamente.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*