Årets fedterøv : Kommunal embedsmand tjener 3.428.470 kroner om året – men kræver at skatteyderne betaler for hans shots og irish coffee

Del artiklen her:

De sidste dage af januar er traditionelt de hårdeste at komme igennem, når det handler om økonomi. Sådan var det tilsyneladende også for HOFORs direktør, da han lagde vejen forbi et københavnerværtshus.

HOFOR Lars Therkildsen

– Alt det, vores virksomhed gør hver dag – ud i det alleryderste led – handler om at skabe bæredygtige byer. Samarbejde er en af grundstenene i HOFOR. Det gælder både samarbejde på tværs af kommuner, med branchen og vores kunder.

Sådan lyder en del af den omtale, som HOFOR giver af sig selv på sin hjemmeside. Et kommunalt selskab, der til sammen ejes af kommunerne Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Vallensbæk. Således er en af opgaverne for HOFOR, at der i ejerkommunerne sker indsamling af spildevand, så det rengøres og efterfølgende anvendes til drikkevand.

Læs også : Stærkt venstreorienteret borgmester forlod frivilligt politik for millionjob – og scorede samtidig kæmpe eftervederlag

Umiddelbart lyder det ikke som nogen branche, der forgylder sine ansatte. Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos HOFOR viser, er det langt fra tilfældet. For direktøren hos det kommunale selskab tjener nemlig langt over, hvad eksempelvis Danmarks statsminister kan sætte ind på sin lønkonto.

Regning fra Cafe Victor

 

Irish coffee og shots på skatteydernes regning

Samtidig viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at HOFORs direktør, Lars Therkildsen, indenfor de seneste år har opnået store lønstigninger, på trods af en årsløn på over 3.000.000 kroner. Fra 2016 til 2017 steg han således i runde tal 100.000 kroner i løn, når der sker medregning af de arbejdsgiverbetalte pensionsindbetaliger. Dermed nåede han op på en aflønning, som i 2017 samlet lød på 3.428.470 kroner.

Læs også : Lønfesten fortsætter på DR : Nyansat direktør får årsløn på 1.844.312 kroner

Dermed skulle man måske også tro, at Lars Therkildsen havde luft i budgettet, når det kom til at betale for barbesøg. Det var dog ikke tilfældet den 27. januar 2017, da han sammen med to forretningsforbindelser lagde vejen forbi et københavnsk værtshus.

Læs også : Odense Kommune brugte millioner på sponsorat af Superliga-hold – uden effekt

De indtog hver en irish coffee og et shot, som tilsammen kostede 360 kroner – hvilket blev betalt af skatteyderne.

Oversigt over 2017-lønningerne for HOFORs direktion

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*