En række af DRs ledende medarbejdere fik markante lønforhøjelser i 2016. Her i blandt generaldirektøren Maria Rørbye Rønn, som udbyggede sin position som Danmarks absolut højest lønnede embedsmand.
– Al ære og respekt for det vigtige stykke arbejde, som direktionen udfører i DR, men lønniveauet er ganske enkelt ude af proportioner. Derfor er det på høje tid at udjævne aflønningerne i DR.
Sådan lød det i en kronik i Berlingske fra de fremtrædende Folketings-medlemmer fra Dansk Folkeparti Peter Skaarup, Alex Ahrendtsen og Morten Marinus i forbindelse med, at der sensommeren 2016 blev udsendt en opgørelse over lønningerne hos Danmarks Radios direktion. Men Journalista.dk kan på baggrund af aktindsigter opnået hos DR dokumentere, at den statslige public service-station langt fra har taget opfordringerne fra regeringens afgørende støtteparti til sig.
Ikke kun i forhold til generaldirektør Maria Rørbye Rønns aflønning, men også for en række andre fremtrædende medarbejdere på chefgangene rundt om i Danmark.
Lønninger der er såkaldte bruttolønninger, da de indeholder alle udbetalingerne medarbejderne modtog, før han eller hun betalte skatter og afgifter. Det vil sige inklusiv pensionsindbetalinger, ligesom der også indgår om den ansatte har modtaget et eller flere af de såkaldte engangsvederlag.
Store lønstigninger til den absolutte top i Danmarks Radio
En af de DR-medarbejdere som i 2016 kunne trække sig tilbage med en større lønpose end i 2015, var generaldirektøren Maria Rørbye Rønn. Mens hun i 2015 tjente 3.562.377 kroner, blev det i 2016 til 3.622.979,04 kroner – eller hvad der svarer til en lønforhøjelse på 60.601 kroner.
Det gav hende ikke kun en månedsløn på 301.914,92 kroner, men også en indtjening næsten 2½ gange så stor som Danmarks statsminister, hvis årlige lønseddel ligger på omkring 1.500.000 kroner.
Der var også en ganske fornuftig lønstigning til Ulrik Haagerup, Direktør for DR Nyheder, som i 2016 kunne sætte ekstra 33.271,32 kroner ind på kontoen, da han lige nøjagtigt tjente under 2 millioner kroner.
Oven i lønudgifterne til Ulrik Haagerup, tvinges licensbetalerne også til at betale hans noget specielle pendlerordning, hvor han flyver frem og tilbage mellem hjemmet i Jylland og kontoret i København – hvilket årligt i sig selv koster lige over en kvart million kroner.
Lignende lønforhøjelser var der i 2016 også til andre fra DRs absolutte top, personificeret ved Nikolaj Lyhne-Knudsen, Direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion, og Anne-Marie Dohn, Direktør for DR Danmark.
Deres lønforhøjelser udgjorde henholdsvis 31.392,19 kroner og 29.505,52 kroner, så de kom endnu nærmere en årsløn på 2 millioner.
——-
Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.
Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.
Vær den første til at kommentere