Kan man selv have indflydelse på hvem der skal være bobestyrer i ens dødsbo, eller er det alene noget, som skifteretten beslutter?
Når vi dør medfører det, at der bliver sat et juridisk apparat i gang. Det for at finde ud af, hvilke aktiver og passiver vi efterlader os, og hvem der i givet fald skal arve hvad.
I spidsen for det arbejde står en bobestyrer, hvilket ved større og mere besværlige boer, typisk vil være en advokat. Udpegelsen af bobestyreren sker via skifteretten, som er den retslige instans indenfor området.
Derfor er det også skifteretten der fører tilsyn med, at bobestyreren opfylder sine opgaver. Eksempelvis afprøver om de krav kreditorer fremsætter er rigtige, og hvis de er, sørger for at kreditorerne får deres penge.
Det er skifteretten der afgør, hvem der skal være bobestyrer. Men omvendt vil skifteretten normalt følge den indstilling, som den afdøde er kommet med i sit testamente. Specielt hvis den ønskede bobestyrer har tidligere erfaring med at udføre lignende opgaver.
Hos Juristkontoret er de specialiseret indenfor familieretten, hvilket også vil sige udarbejdelsen af testamenter. Det tager firmaets jurister inklusiv moms 1.499 kroner for, hvilket sker med prisgaranti.
Vær den første til at kommentere