Livsforsikringer – hvem får dem udbetalt?

Del artiklen her:

Udbetales livsforsikringer altid direkte fra forsikringsselskabet, eller er det noget, som arvingerne også vil kunne få adgang til?

Når man tegner en livsforsikring er udgangspunktet, at der i policen indsættes en eller flere begunstigede, som får udbetalt forsikringssummen ved forsikringstegnerens død. I sådanne situationer vil det logiske udgangspunkt være, at forsikringsudbetalingen ikke er noget, der som sådan vedrører det dødsbo, der er efter den afdøde.

Der er dog visse typer af livsforsikringer, som efter omstændighederne vil skulle indgå i dødsboet og deles mellem arvingerne. Det være sig eksempelvis i de situationer, hvor der er tegnet en livsforsikring uden indsættelse af en begunstiget. Udbetalingen fra livsforsikringen vil fx normalt også skulle indgå i dødsboet, hvor den begunstigede selv er afgået ved døden og således ikke kan modtage forsikringssummen.

Uanset hvilken type af livsforsikringer der er tale om, er det nødvendigt med en gennemgang i forbindelse med oprettelse af et testamente. Det for at skabe et overblik over, hvilke værdier testatoren, personen der opretter testamentet, faktisk råder over. Et spørgsmål Juristkontoret gennemgår, når firmaets jurister skræddersyer testamenter for kun 1.499 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*