Boafgift og dødsbobeskatning – hvor meget skal man betale?

Del artiklen her:

Hvor stor en afgift af arv skal der betales til staten – og er der en måde at undgå det på?

I Danmark har vi som bekendt et af verdens højeste skattetryk, hvilket ikke kun gælder, mens vi er i live. For selv når vi dør, skal der betales skat til staten.

Det i form af dødsbobeskatningen, som skal betales af værdien af det dødsbo, vi efterlader os. Udgangspunktet er at skatten til staten er på 15 procent, men problemet er, at der alene er tale om et udgangspunkt. For det er nemlig den lave skattesats, der normalt kun skal betales af afdødes nærmeste familie.

Tommelfingerreglen er nemlig, at alle andre skal af med en såkaldt tillægsboafgift på 25 procent. Derfor kan statens andel af en arv, meget hurtigt blive langt, langt større, end hvad både arvinger forventer – og var formodningen var hos afdøde.

En måde at omgå beskatningen på, er ved at udbetale gaver til arvinger, før arveladeren afgår ved døden. Det sker typisk ved, at forældre hvert år udnytter den maksimale grænse for, hvad de skattefrit må give deres børn i gaver. Derved kan man sige, at børnene fuldt lovligt modtager en del af arven, uden at der skal betales skat til staten.

Hos Juristkontoret har de specialiseret sig i familieret, hvilket også vil sige udarbejdelse af testamenter med fokus på at betale mindst muligt i skat. Det tager firmaets jurister 1.499 kroner for at – og de yder prisgaranti.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*