Hvad er et uskiftet bo – og hvilke konsekvenser har det?

Del artiklen her:

Hvad vil det sige at sidde i uskiftet bo, hvad betyder det for arvingerne – og er det noget som den længstlevende af ægtefællerne har krav på?

Et udtalt ønske hos mange ægtefæller er, at de kan komme til at sidde i såkaldt uskiftet bo, når deres partnere afgår ved døden. Kort fortalt dækker begrebet over, at den længstlevende ægtefælle får lov til at fortsætte den økonomiske side af ægteskabet, selv om det reelt sluttede i forbindelse med partnerens død.

Det skyldes at hovedkonsekvensen af at sidde i uskiftet bo er, at der som udgangspunkt ikke skal udbetales arv til nogle af arvingerne, før den længstlevende også afgår ved døden. Eller sagt på en anden måde, så bestyrer den længstlevende både sin og sin afdøde ægtefælles aktiver og passiver, som om at det var vedkommendes egen.

En forudsætning for at den længstlevende ægtefælle kan få lov til at hensidde i uskiftet bo er, at det var både dennes og den afdødes ønske, at dette skulle blive tilfældet. Det sker først og fremmest ved at opstille det i et gensidigt testamente, som de to oprettede sammen. Var det tilfældet og synes der ikke at være de store betænkeligheder, får den længstlevende lov til at hensidde i det uskiftede bo af skifteretten.

Juristkontoret har specialiseret sig i familieret, hvilket også vil sige udarbejdelsen af testamenter med fokus på uskiftet bo. Dem tager firmaets jurister 1.499 kroner for at oprette, hvilket endda sker med prisgaranti.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*