Børnetestamente – hvordan oprettes de og hvad er konsekvenserne af dem?

Del artiklen her:

Hvad er et børnetestamente – og er det egentligt overhovedet juridisk bindende?

Hvis begge forældre til et barn dør, skal en ny person eller et par, have forældremyndigheden. Selv om det heldigvis sker sjældent, forsøger mange forældre at få indflydelse på, hvem der skal have forældremyndigheden over deres børn.

Det sker i form af et børnetestamente, som kort udpeger, hvem der i stedet skal have ansvaret for barnet eller børnene. Men i modsætning til et mere traditionelt testamente, er børnetestamentet ikke juridisk bindende.

I stedet er der alene tale om en henstilling til de myndigheder, der vil skulle fastslå hvem der skal have tildelt forældremyndigheden. Men mener de ikke at den eller dem der er indsat i børnetestamentet er de rigtige til at overtage forældremyndigheden, vil den i stedet gå videre til andre.

Et børnetestamente kan oprettes som et særskilt testamente, hvilket skal vedkendes hos en notar. Denne er typisk ansat som kontorfunktionær ved den lokale ret, og har blandt andet til opgave et føre et kartotek, hvorfra et børnetestamente nemt kan findes frem, hvis der bliver behov for det. Børnetestamentet kan dog også indgå som en del af et traditionelt testamente, hvilket kan være med til at spare udgifter til det offentlige.

Uanset hvilken løsning der vælges er det et område, Juristkontoret har specialiseret sig. Det skyldes firmaets fokus på familieretten, hvor dets jurister leverer skræddersyede traditionelle testamenter for kun 1.499 kroner – hvilket endda er inklusiv prisgaranti.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*